Un desembre de bogeria per al Barça

L’equip blaugrana obre avui a la pista del Virtus de Bolonya una setmana amb doble jornada europea, un tram dur de la temporada per l’acumulació de partits, tot un repte mental i físic

Un desembre de bogeria per al Barça

luis mendiola

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Virtus de Bolonya, quart classificat a l’Eurolliga i una de les revelacions de la temporada, serà el rival a qui s’enfronta avui el FC Barcelona (20.30 h, Movistar +) en una setmana amb doble jornada europea, la primera de les dues integrada en un desembre d’autèntica bogeria per als barcelonistes. L’equip de Roger Grimau jugarà una desena de partits d’aquí fins al dia 29 (quan juga al camp de l’AS Mònaco), cosa que suposa una mitjana d’un partit cada 2,4 dies, un calendari que va en contra del sentit comú i que posarà a prova la salut i la resistència física dels esportistes.

"Anem al dia. En alguns partits hem pogut repartir més minuts i en altres menys, però el principal és anar traient victòries", admet el preparador blaugrana, quan li qüestionen les exigències del calendari. "No tinc al cap que hi hagi jugadors més importants que d’altres. Crec molt en la força de l’equip i que tots estiguem connectats".

És una qüestió recurrent en els últims anys. Lligues nacionals, Eurolliga i FIBA s’entossudeixen a esprémer al màxim el calendari i a portar al límit els jugadors, sense posar-hi remei. En les últimes temporades, alguns dels equips més exigits, com Reial Madrid i Barcelona, que competeixen a l’Eurolliga, han arribat a jugar 90 enfrontaments en la temporada i tot i que alguns dels protagonistes han aixecat la veu, ningú hi posa remei.

Serveixi aquesta setmana d’exemple. El Barça va jugar diumenge al Palau a la Lliga contra el Granada, tornarà a fer-ho avui a Bolonya a l’Eurolliga, repetirà divendres contra el Fenerbahçe en competició europea, aquesta vegada a la seva pista, i tancarà diumenge a la pista contra el Casademont Saragossa, de nou en Lliga. Al desembre tindrà dues setmanes amb doble jornada europea i una amb jornada intersetmanal d’ACB. Tota una sort per als aficionats, però poc menys que una tortura per als jugadors que, això sí, tindran un parèntesi (dia 22, partit a Kaunas, i dia 27, a Màlaga) per a les festes de Nadal.

Rival temible

Notícies relacionades

En aquest sentit, Grimau intenta no donar massa voltes al que els cau al damunt. "L’equip està jugant bastant bé, tot i que per l’acumulació de partits no estem tan frescos com voldríem". I va afegir: "Intento pensar en el partit següent, tot i que en el fons hi hagi dos partits més. El de Bolonya és un partit tan difícil que no dona per estar pensant en altres coses", assegura el tècnic del Barça. "Sabem que serà un partit molt dur. Tots els partits són complicats, però ells estan en molt bona forma especialment a casa seva. Haurem de fer les coses molt bé", va afirmar.

L’ex del Baskonia Tornike Shengelia és ara mateix el jugador més en forma del Virtus, l’equip que va rellevar Sergio Scariolo a principis de temporada pel també italià Luca Banchi, que va despuntar al capdavant de la selecció en el Mundial passat. "Està jugant molt bé, assumint molt protagonisme. És un jugador difícil de parar ara mateix, però no només ell. Tenen molts altres jugadors amb capacitat de fer mal", va resumir Grimau.