CLASSIFICACIÓ EN JOC

Cancelo veu el Barça-Porto com «una final»

Ter Stegen provarà aquest dimarts si està en condicions de jugar pels seus dolors lumbars

Cancelo veu el Barça-Porto com «una final»

FCB

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Una final», diu João Cancelo sobre el Barça-Porto. Sense trofeu ni copa. El premi de la victòria és la classificació per als vuitens de la Champions i com a primers de grup.

El gran dubte del conjunt blaugrana és la presència de Marc André Ter Stegen, que encara no està recuperat dels dolors lumbars que sentia quan va tornar d’Alemanya. Impossibilitat per jugar a Vallecas, provarà aquest dimarts, hores abans del partit (21 h) si se sent en condicions de jugar. Sergi Roberto, per la seva banda, ja està a punt per tornar a la llista.

Araujo i Ferran, en l’entrenament d’aquest dilluns a Sant Joan Despí. /

Javi Ferrandiz

Tranquil·litat dins la inquietud

«Sabem com d’important és aquest partit per a l’equip i per al club», opina el defensa portuguès: està en joc la confiança dels futbolistes, que va descendint; el futur de l’entrenador, en entredit, i les finances del Barça, que ha pressupostat arribar als quarts de final. La pèrdua econòmica seria catastròfica, pitjor segurament que la de la credibilitat futbolística adquirida amb el títol de Lliga de la campanya passada.

Cancelo ha aterrat al Barça, «el club on sempre he volgut jugar», repetia, i ha descobert aviat com de voluble és l’entorn de l’entitat. La maduresa que li concedeix l’edat (29 anys) i una llarga etapa professional –nou anys de carrera i set clubs coneguts– li dona un pòsit de tranquil·litat enmig de la incipient inquietud.

«De mentalitat guanyadora no crec que en falti, jo sempre he vist el Barça guanyar, però tenim un equip molt jove sense experiència i això es va agafant amb els anys»

João Cancelo

Defensa del Barça

Cancelo, per terra en una acció del Xakhtar-Barça a Hamburg. /

Afp

Oportunitat cada tres dies

Notícies relacionades

«El futbol és un esport que et dona l’oportunitat de millorar cada tres dies», va analitzar sobre la visita dels seus compatriotes després de l’empat de Vallecas, on ell, igual com Xavi, va advertir símptomes d’evolució. Insuficients, en tot cas, per evitar les crítiques. Cancelo va confessar que ells també estan descontents amb les seves últimes actuacions, però difereix d’algunes de les raons esgrimides per Xavi.

«De mentalitat guanyadora no crec que en falti, jo sempre he vist el Barça guanyar, però tenim un equip molt jove sense experiència, i això es va agafant amb els anys», explicava Cancelo, després d’assegurar que a ell no l’afecten les crítiques.