BARÇA-SEVILLA (8-0)

Salma Paralluelo, amb quatre gols en mitja hora, es cola a la festa d’or d’Aitana Bonmatí

@FCBfemeni

3
Marcos López

Era la festa d’Aitana Bonmatí. La festa que porta disfrutant durant gairebé una setmana perquè des que va recollir la Pilota d’Or a París no para d’exhibir-la a tot arreu per on passa. Tot just tornar de la capital francesa, va la jugadora del Barça va anar a Sant Pere de Ribes, el seu poble.

I aquest diumenge la va oferir a l’afició blaugrana a l’Estadi Johan Cruyff coincidint amb el seu primer partit. Un partit que no va tenir cap història perquè Salma Paralluelo, que la va acompanyar a la gala de la Pilota d’Or, va firmar quatre gols després d’una inoblidable primera meitat al Sevilla. Va acabar en golejada d’escàndol (8-0).

El Barça, que en porta set de set a la Lliga F, va completar una arrencada de partit espectacular. Suma ja 21 punts de 21 de possibles, amb 28 gols a favor i només dos en contra. L’arrencada de Salma va ser tan espectacular com enlluernadora. Quatre gols en tot just 32 minuts. El primer va arribar en el minut 7; el quart, en el 39. I tres d’aquests gols van portar l’assistència prèvia de Graham-Hansen, amb qui va teixir una química explosiva.

No hi ha ningú que distregui el Barça de Jonatan Giráldez. Res és res. Ni l’alfombra vermella parisenca per coronar Aitana ni els ecos d’una festa que va tornar a col·locar les blaugrana al cim del món. Aitana va ser la primera. Aitana va fer un petó a la pilota daurada. Salma, que complirà 20 anys el 13 de novembre, va quedar tercera.

De tornada al futbol, van tornar totes dues a demostrar el seu talent, prova que la seva gana és infinita. Era una jornada més de Lliga, tot i que per a elles no ho semblava. N’hi ha prou de veure el que va fer Salma Paralluelo en poc més de mitja hora per liquidar el Sevilla, que no va presentar cap oposició.

Marta Torrejón, partit 400 i gol

No s’havia arribat a l’hora de partit i el marcador de l’Estadi Johan Cruyff reflectia un contundent 7-0. No en tenia prou el Barça amb l’exhibició de Salma, així que Mariona Caldentey, amb dos gols més (m. 48 i m. 54), ampliava la renda, a més de Caroline Graham Hansen, cansada de regalar gols a Salma, va anotar el setè. Llavors, Jonatan Giráldez va substituir la golejadora de la tarda a Sant Joan Despí.

Hi va haver temps, a més, perquè Marta Torrejón completés una altra efemèride. Va jugar el seu partit 400 amb la samarreta blaugrana el dia en què Aitana Bonmatí va oferir la Pilota d’Or a la gent del Barça, que va decidir celebrar-ho amb el vuitè gol. Tampoc ella va voler perdre’s aquest homenatge a la seva companya.

Va ser un partit que va començar sent una festa més que merescuda per a la millor jugadora del món i va acabar sent un festival per a Salma Paralluelo. Sense oblidar-se, per descomptat, la tremenda exhibició del Barça, un equip capaç de fer 25 xuts, enfocant-ne més del 50% amb encert a la porteria andalusa. 15 xuts van acabar entre els tres pals i vuit van acabar en gol. Una màquina de jugar bé.

La fitxa del Barça-Sevilla (8-0)

Barça: Sandra Paños; Lucy Bronze, Engen, Mapi, Ona Batlle; Aitana Bonmatí, Walsh, Mariona Caldentey, Graham, Hansen, Alexia Putellas i Salma Paralluelo.

Entrenador: Jonatan Giráldez.

Canvis: Lucia Corrales per Ona Batlle (m. 46); Marta Torrejón per Lucy Bronze (m. 58); Claudia Pina per Salma Paralluelo (m. 58); Oshoala per Aitana Bonmatí (m. 73); Esmee Brugts per Graham Hansen (m. 73)

Sevilla: Aguirre: Diana Gomes, Teresa, Flames, Pamela; Rosa Otermín, Inma Gabarro, Lucía Rodríguez, Débora; Cahynova i Martín-Prieto.

Entrenador: Cristian Toro.

Canvis: Tony Payne per Rosa Otermin (m. 42); Gema Gily per Pamela (m. 46); María Pérez per Lucía Rodríguez (m. 46); Arola Aparicio per Inma Gabarro (m. 69); Ana Franco per Martín-Prieto (m. 81).

Gols: 1-0, Salma Paralluelo (m. 7); 2-0, Salma Paralluelo (m. 17); 3-0, Salma Paralluelo (m. 37); 4-0, Salma Paralluelo (m. 39); 5-0, Mariona Caldentey (m. 48); 6-0, Mariona Caldentey (m. 54); 7-0, Graham Hansen (m. 57); 8-0, Marta Torrejón (m. 90+1).