VIOLÈNCIA EN EL FUTBOL

França s’escandalitza pels atacs abans del Marsella-Lió: nou detinguts i n’hi haurà més

França s’escandalitza pels atacs abans del Marsella-Lió: nou detinguts i n’hi haurà més
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els greus atacs de seguidors del Marsella contra els autobusos del Lió que van causar diversos ferits i van conduir a suspendre aquest diumenge el partit entre els dos clubs francesos ja han donat lloc a nou detencions i les investigacions continuen per arrestar-ne tots els responsables.

És el missatge del ministre francès de l’Interior, Gérald Darmanin, que en una entrevista al canal BFMTV es va defensar de no haver preparat bé el dispositiu de seguretat per a aquest partit de risc.

Darmanin va posar l’accent en el fet que s’havien mobilitzat 500 policies i gendarmes, que hi va haver nou ferits entre els agents i que el que va passar «és responsabilitat dels aficionats i dels clubs».

Va reconèixer que no tots els autors han estat capturats, però es va mostrar convençut que les imatges de videovigilància permetran identificar-los i «detenir altres persones».

«Espero que hi hagi sancions administratives i esportives» i que per part de la justícia es dictin «penes de presó importants».

Pluja d’objectes

Els incidents es van produir abans del partit quan diversos autobusos, i en particular el que traslladava el Lió a l’estadi Vélodrome de Marsella, van rebre una pluja de llaunes de cervesa i altres objectes que van rebentar algunes llunes i van ferir en particular el tècnic visitant, l’italià Fabio Grosso.

La imatge de la cara ensangonada de Grosso, que és la portada triada aquest dilluns per ‘L’Équipe’, s’ha convertit en el símbol d’aquest nou episodi de violència en el futbol francès. «Fàstic i vergonya», titula el rotatiu.

Notícies relacionades

La ministra d’Esports, Amélie Oudéa Castéra, també es va defensar aquest dilluns d’errors en el dispositiu de seguretat i va afirmar que el partit havia estat ben preparat i, en ser preguntada en una altra entrevista al canal France 2 sobre si hi haurà sancions per als clubs, va respondre que «si hi ha responsabilitats, per descomptat que sí».

Al seu judici, «tots els autors d’aquestes accions inadmissibles han de ser fortament sancionats», hi ha d’haver «una resposta global» i «els clubs no poden desinteressar-se’n».