Futbol

Vilda declara aquest dimarts a l’Audiència Nacional com a imputat pel cas Rubiales

L’exseleccionador femení absolut està citat a l’Audiència Nacional junt amb Rubén Rivera, director de màrqueting de l’RFEF, per les seves presumptes coaccions a Jenni Hermoso i el seu entorn

Vilda declara aquest dimarts a l’Audiència Nacional com a imputat pel cas Rubiales
1
Es llegeix en minuts

Res s’ha sabut de Jorge Vilda des del dia en què va ser acomiadat com a seleccionador femení absolut, ja fa més d’un mes, el 5 de setembre. Aquella mateixa nit va concedir una entrevista a la Ser per després desaparèixer de l’esfera pública, mentre els seus advocats miren de resoldre la seva liquidació amb l’RFEF. Però avui reapareixerà, per força, a l’Audiència Nacional. I a diferència d’alguns dels treballadors i extreballadors federatius que han desfilat i desfilaran pel jutjat, ell ho farà avui com a investigat per presumptes accions a l’entorn de Jenni Hermoso.

El jutge Francisco de Jorge, que instrueix el cas Rubiales, el va citar en principi com a testimoni, però va decidir modificar aquesta condició després d’escoltar les declaracions de Rafael Hermoso i Ana Ecube, germà i amiga personal de Jenni. Tots dos van ser citats també com a testimonis i víctimes de les presumptes coaccions perquè la campiona del món exculpés el comportament de Rubiales, que li va fer un petó no consentit en l’entrega de medalles del Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda, guanyat per la selecció.

Vilda hauria sigut una de les persones que, durant el vol de tornada de Sydney a Madrid, va pressionar Jenni –i els seus familiars– perquè acceptés aparèixer en un vídeo exculpatori al costat del ja expresident de l’RFEF. En l’escala d’aquest viatge, a Doha, Rubiales va gravar en solitari un vídeo, que va ser difós per l’RFEF, en què va assegurar que no hi va haver mala intenció «per cap de les dues parts» en el petó que li va fer a Hermoso.

Albert Luque, a l’espera

Notícies relacionades

També està cridat avui a declarar a l’Audiència Nacional com a investigat el director de màrqueting de l’RFEF, Rubén Rivera. Un dels homes forts de Rubiales que conserva intacte el seu despatx a Las Rozas. En el seu cas, les coaccions s’haurien produït a Eivissa, en el viatge que van fer les internacionals després de guanyar el Mundial.

Les mateixes circumstàncies que van fer que el jutge De Jorge imputés el director de la selecció masculina, Albert Luque. L’exfutbolista internacional, no obstant, no declararà avui, sinó que ho farà dilluns vinent 16 d’octubre. També estan pendents les declaracions, en el seu cas com a testimonis i no com a investigats, d’altres treballadors i extreballadors de l’RFEF, com el seleccionador masculí, Luis de la Fuente.