Dol blanc-i-blau

Mor el púgil periquito Xavi Moya, excampió d’Espanya de boxa, en un accident de moto

El barceloní, campió d’Espanya de pes mitjà en tres ocasions, va morir aquest dissabte als 55 anys

Mor el púgil periquito Xavi Moya, excampió d’Espanya de boxa, en un accident de moto

RCDE

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’exboxejador espanyol Xavi Moya, tres vegades campió d’Espanya de pes mitjà i campió del món i d’Europa de kungfu i de full-contact, va morir aquest dissabte en un accident de moto a Barcelona als 55 anys.

«Ens ha deixat Xavi Moya, icona, referent de la boxa, de les arts marcials i periquito destacat. Descansi en pau», va confirmar aquest diumenge l’RCD Espanyol, del qual era aficionat.

El barceloní, nascut el 23 de novembre del 1967, va confessar que es va iniciar en la boxa després de ser atracat al carrer amb 16 anys. Posteriorment, va debutar com a boxejador professional el 1992 en un combat a Barcelona contra José Manuel Varela, a qui va aconseguir vèncer per ‘KO’.

Campió del món de kungfu

Notícies relacionades

Va ser en tres ocasions campió d’Espanya de pes mitjà i campió amateur de Catalunya. A més, va destacar en altres arts marcials; es va proclamar campió d’Europa i del món de kungfu el 1990 i el 1991, respectivament, i en full-contact va aconseguir fins a nou títols mundials i set d’Europa.

Moya va mostrar sempre un clar compromís amb l’Espanyol, el club del seu cor. En diverses ocasions va saltar al ring amb la samarreta de l’equip blanc-i-blau i el 2008 va participar en un vídeo de l’entitat catalana.

Temes:

Boxa