«LA BAIXA DE LEWANDOWSKI ÉS MOLT SENSIBLE»

Xavi: «L’entorn del Barça té una capacitat tremenda d’infravalorar-ho tot. Tot, tot, tot.. És tremenda»

Xavi: «L’entorn del Barça té una capacitat tremenda d’infravalorar-ho tot. Tot, tot, tot.. És tremenda»

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

A Xavi, que no ha perdut ni un partit aquesta temporada (vuit victòries i dos empats), se li amunteguen els problemes. I tots en la part ofensiva del Barça. Primer va perdre Pedri; després, Frenkie de Jong. Es va quedar, per tant, sense referències en la creació, més enllà de la figura de Gündogan i el dinamisme que imprimeix Gavi. Després queia lesionat Raphinha (muscular) i, finalment, Lewandowski, caçat a Porto al turmell esquerre. El tècnic no té davanters per anar aquest diumenge a la nit al duel amb el Granada al Nuevo estadio de Los Cármenes.

Comença, per tant, el Barça sense Lewandowski, pilar, referència i golejador de l’obra de Xavi. Porta sis gols en els 10 primers partits del curs. O sigui, el tècnic perd el punt final del seu projecte. El jugador que remata tota la feina dels altres, funció que ara ha d’exercir Ferran Torres, escortat a la dreta per Lamine Yamal (no hi ha més marge per a la protecció perquè Xavi no hi té ningú més allà després de la lesió de Raphinha) i per João Félix, que ha encadenat sis titularitats consecutives després dels 11 minuts d’estrena a Pamplona.

Fermín va jugar de ‘fals nou’ al planter

«Són baixes molt sensibles. És molt difícil suplir un jugador de talla mundial com Robert», ha revelat l’entrenador blaugrana, que ha reconegut que té diverses alternatives (Ferran, João, fins i tot Fermín, «que ha jugat de fals nou al planter» i Pau Víctor i Marc Guiu) per ocupar aquesta posició tan estratègica. 

Xavi consola Lewandowski després de substituir-lo per lesió. /

VALENTI ENRICH

Xavi sap on està. Amb un equip debilitat en atac i l’exigència pels núvols. «A Porto va ser el partit en què vam córrer més quilòmetres que mai», ha dit el tècnic per enaltir l’«actitud i el sacrifici» dels seus jugadors. Però no n’hi ha prou, segons ha recalcat el tècnic. «L’entorn del Barça té una capacitat tremenda d’infravalorar-ho tot. Tot, tot, tot.. És tremenda», ha dit Xavi al ser preguntat sobre la influència que té en el joc de l’equip l’absència del lesionat Frenkie de Jong.

«Un futbolista que és un vuit és un sis. Un que és un 10 és un vuit. ¡Això és així! El futbolista del Barça ha de ser molt fort mentalment. Això en altres clubs no passa»

Notícies relacionades

«Però tremenda eh! Un futbolista que és un vuit és un sis. Un que és un 10 és un vuit. ¡Això és així!», ha exclamat l’entrenador. «¡Això és així! El futbolista del Barça ha de ser molt fort mentalment. Això en altres clubs no passa», ha dit Xavi en un missatge que ha anat repetint en les últimes setmanes. «Això no passa en altres llocs, i per això és tan difícil jugar al Barça. Per això sempre us dic que és el club més difícil del món perquè és així», ha sentenciat el preparador.

«Els jugadors arriben aquí i després estem tots criticats, però quan venen diuen: ‘Si aquest té molt nivell, ¿per què està tan criticat? Perquè és el Barça, amic. ¡Això funciona així!»

Xavi

Tècnic del Barça

Però no s’ha quedat en aquesta exposició. Ha anat una mica més enllà. «Així ho senten els futbolistes quan parles amb ells i a nosaltres ens toca fer-los la confiança més gran possible. Són molt bons, han demostrat que poden guanyar com a equip i ara que m’has preguntat per Frenkie creiem que és un dels millors centrecampistes del món», ha dit el tècnic a propòsit de l’exjugador de l’Ajax. «I ho és, ho és quan entrena, en el dia a dia i molta gent se sorprèn. Arriben aquí i estem tots criticats, però quan venen diuen: ‘Si aquest té molt nivell, ¿per què està tan criticat? Perquè és el Barça, amic. ¡Això funciona així!».