Informe de LaLiga

¿Quants llocs de treball genera el futbol professional a Espanya?

¿Quants llocs de treball genera el futbol professional a Espanya?

EFE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

LaLiga va presentar un informe sobre l’‘Impacte socioeconòmic del futbol professional a Espanya’, que indica que aquest sector genera a Espanya un 1,44% del producte interior brut o PIB (18.350 milions d’euros en la temporada 2021-2022 comptabilitzant els efectes directes, indirectes i induïts) i un total de 194.381 llocs de treball, a més de 8.390 milions d’euros en impostos per a les arques públiques.

L’acte de presentació d’aquest document elaborat per la firma professional de serveis KPMG, va comptar amb la presència de Javier Tebas, president de LaLiga, i de Javier Gómez, director general corporatiu de l’organisme.

Important augment

«Continuem augmentant el nostre impacte en el PIB nacional. El sector segueix creixent i segueix generant centenars de milers de llocs de treball. Són moltíssimes famílies les que viuen del que genera el futbol professional», va destacar Tebas.

En aquest sentit les xifres, detallades per Javier Gómez, reflecteixen una clara evolució respecte a la campanya 2012-2013, en la qual l’impacte del sector era del 0,75% del PIB i el nombre de llocs de treball s’establia en 144.748. Tot això malgrat que l’anàlisi es va realitzar respecte a la del 2021-2022, en què encara es notaven els efectes de la pandèmia i hi va haver estadis parcialment tancats entre altres limitacions.

El fons CVC

L’estudi també va aprofundir en l’efecte de LaLiga Impuls, la inversió que realitza el fons d’inversió britànic CVC de 1.929 milions en clubs de LaLiga. Segons les estimacions aquesta suposarà un impacte econòmic de 6.291 milions d’euros, l’equivalent del 0,48% del PIB, i crearà 49.714 llocs de treball.

«És interessant com ha generat un efecte arrossegament. Si hi ha clubs que en el seu pla hi ha hotels estan fent les inversions amb altres empreses. Desenvolupen un projecte que no hauria tingut naixement sense el Pla Impuls. De vegades sento que això serveix per pagar el deute i no hi té res a veure, és fonamentalment per generar infraestructures», va manifestar Tebas.

Impacte directe i indirecte

Notícies relacionades

Per la seva banda Javier Torres, soci responsable de KPMG Sports, va detallar: «És una metodologia estàndard basada en l’impacte directe, indirecte i induït».

«L’impacte directe són els llocs de treball i ingressos generats per la indústria directament, l’indirecte la conseqüència de les transaccions en les indústries que són adjacents al món del futbol i l’induït la nova introducció de diners en l’economia a través de les rendes generades pels dos anteriors», va afegir Torres.