«DEFENSARÉ LA MEVA INNOCÈNCIA»

Rubiales presenta la seva dimissió com a president de la Federació

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Al final, Luis Rubiales ha claudicat. El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha presentat la seva renúncia al càrrec després de l’escàndol que va protagonitzar el 20 d’agost passat a la final del Mundial femení posant-se les mans als genitals a la llotja primer i després amb el petó no consentit a Jenni Hermoso.

Després d’unes setmanes d’assetjament social, polític i mediàtic, el dirigent ha comunicat la seva decisió en una conversa que ha mantingut amb Pedro Rocha, el president interí de la Federació. Rubiales, que estava suspès durant 90 dies per la FIFA, ha informat al que havia sigut designat com el seu successor i després ho ha comunicat públicament.

Rubiales, que va arribar a la presidència de la RFEF el 2018, ha renunciat després dels seus cinc anys en el mandat esquitxat de diversos escàndols. Però cap de tan greu com el que ha conclòs amb la seva etapa. Cap de tan greu com aquest petó no consentit a Jenni Hermoso.

Cap de tan greu com aquests actes impropis d’un dirigent trencant el protocol a la llotja de Sydney. Allà, a Austràlia, va arribar al seu cim com a president de la Federació amb la conquista del Mundial femení de futbol. I allà va topar amb el seu final. Final que ha certificat aquest diumenge 9 de setembre a les 21.30 hores.

Notícies relacionades

«Defensaré la meva honorabilitat, defensaré la meva innocència. Tinc Fe en el futur. Tinc Fe en la veritat», ha escrit el ja exdirigent de la federació en el seu compte personal de Twitter per anunciar el seu adeu, mentre concedia una entrevista al periodista britànic Piers Morgan.

Va volar a Londres per concedir una entrevista de gairebé dues hores on ha comunicat les claus d’aquesta decisió que obre un nou escenari en el futbol espanyol.