Les 10 frases més destacades de Rubiales a l’assemblea de la RFEF
5
Es llegeix en minuts
El Periódico

Luis Rubiales ha desafiat tota la pressió social, política i mediàtica i, contra el que s’havia anunciat, ha assegurat amb màxima contundència que no pensa dimitir per l’escàndol del petó a Jenni Hermoso després de la final del Mundial femení que Espanya va conquerir amb tota brillantor. El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha donat un discurs a l’inici de l’assemblea extraordinària en la qual ha repassat tot el que va passar aquell dia i les reaccions de fúria en contra seu que es van generar. Aquestes són les 10 frases més destacades del dirigent, que ha anunciat la proposta de renovació de Jorge Vilda per quatre anys més a raó de 500.000 euros a l’any.

«No dimitiré, no dimitiré, no dimitiré». Quan portava 20 minuts de discurs Rubiales ha transmès el missatge més contundent. «Ja he demanat perdó per un gest [a la llotja] desafortunat. Del petó ja he dit que és mutu i consentit i del qual he de demanar disculpes pel context. No soc fora del món. Però ¿creuen que és per a aquesta cacera?, ¿tan greu i perquè jo me’n vagi? ¿Vostès creuen que he de dimitir? ¡Doncs no dimitiré, no dimitiré, no dimitiré, no dimitiré!».

  1. «No dimitiré, no dimitiré, no dimitiré».

«Em defensaré als jutjats d’aquest intent d’assassinat social». Rubiales ha avançat que es querellarà contra aquelles que sent que l’han denigrat. «S’han referit al petó com una vexació, violència sexual, sense consentiment, agredir... Per Déu, què deuen pensar les dones que de debò han sigut agredides sexualment. Aquestes persones que volen assassinar-me públicament, em defensaré als jutjats. Exerciré accions contra elles».

  1. «Em defensaré als jutjats d’aquest intent d’assassinat social»

«Va ser un petó espontani, mutu i consentit». Rubiales ha explicat que Jenni Hermoso «va ser la que em va pujar en braços i ens vam abraçar i jo li vaig dir: ‘oblida’t del penal, sense tu no hauríem guanyat el Mundial’. Ella em va contestar i em va dir: ‘ets un crac’. I jo li vaig dir: ‘un petonet’ I un petonet. Ella va dir que era una anècdota. Aquí no es tracta de fer justícia sinó d’un assassinat social. Se m’està mirant de matar. No hi ha cap contingut sexual»

  1. «Va ser un petó espontani, mutu i consentit».

«El desig que podia tenir en aquest petó és el mateix que fent-li un petó a una de les meves filles». El dirigent espanyol s’ha referit a la naturalesa del petó a Hermoso. «El petonet més que el petó. Qui vegi el vídeo entendrà que davant 80.000 persones i milions de persones a nivell televisat, el desig que podia tenir en aquest petó és el mateix que fent-li un petó a una de les meves filles. Ni més ni menys. No hi ha desig, no hi ha posició de domini».

  1. «El desig que podia tenir en aquest petó és el mateix que fent-li un petó a una de les meves filles»

«Vull demanar perdó sense pal·liatius de cap mena pel que va passar a la llotja». Rubiales es va agafar les parts després de la final en un gest en direcció a Jorge Vilda, segons va dir. «En un moment d’eufòria em vaig agafar aquesta part del cos. Ho explicaré mirant Jorge Vilda. Em vaig emocionar un munt quan tot just guanyar el Mundial em vas mirar a la llotja i et vaig fer aquest gest dient ‘olè els teus ous’. Hem passat molt. A tu t’han fet el que ara em volen fer a mi. Un discurs fals que volen transformar en veritat. Ens hem empassat molt. Em vaig emocionar moltíssim fins al punt de perdre el control i posar les mans allà».

  1. «Vull demanar perdó sense pal·liatius de cap mena pel que va passar a la llotja».

«Vull dir a les meves tres filles que són allà que han d’aprendre una lliçó sobre la igualtat». Rubiales s’ha adreçat a les seves tres filles, presents en l’assemblea. «Jo estic dient la veritat. Filles, apreneu-ho, això és una lliçó de vida. Vosaltres sí que sou feministes de debò i no el fals feminisme, que no busca la veritat, ni les persones».

  1. «Vull dir a les meves tres filles que són allà que han d’aprendre una lliçó sobre la igualtat»

«Hem de millorar molt en llibertats a Espanya». Rubiales ha denunciat pressions a assembleistes. «Estem, en alguns casos, sota una falta de llibertat total. Hi ha persones aquí que han rebut pressions de mitjans, de partits polítics. Hi ha assembleistes que m’han enviat ànim i després han tret un comunicat contrari perquè han rebut pressions».

  1. «Hem de millorar molt en llibertats a Espanya»

 «Van contra meu amb tot, per terra, mar i aire des de fa cinc anys». Més paraules contundents de Rubiales. «Aquesta campanya no respon ni a la veritat ni a la justícia. Se m’ha acusat de robar, de cobrar comissions, de fer servir diners federatius mal utilitzats... Mai en la meva vida he fet això i no trobaran res perquè no n’hi ha».

  1.  «Van contra meu amb tot, per terra, mar i aire des de fa cinc anys»

«Jorge, he activat els mecanismes perquè et quedis amb nosaltres els quatre anys vinents cobrant mig milió d’euros, t’ho mereixes». Rubiales ha exterioritzat la seva fidelitat màxima amb Vilda. «He activat els mecanismes perquè et quedis amb nosaltres els quatre anys vinents cobrant mig milió d’euros, t’ho mereixes».

  1. «Jorge, he activat els mecanismes perquè et quedis amb nosaltres els quatre anys vinents cobrant mig milió d’euros, t’ho mereixes»

«Em dol el meu país». En les conclusions, Rubiales ha assenyalat: «Quan m’equivoco, demano perdó sense pal·liatius, però no mereixo aquesta cacera. Continuo lluitant com em van ensenyar els meus pares, entrenadors, companys, mestres... Continuo sent un home feliç i ple amb mi mateix. Fa molt que treballo sense vacances. Un s’equivoca i encerta. També necessito descansar. Després d’aquesta assemblea me n’aniré a descansar amb la família. Espero poder desconnectar i que es continuï fent justícia»

  1. «Em dol el meu país»