Mundial de futbol femení

Jorge Vilda: «Volem que sigui el dia més feliç de la vida de molta gent»

«Des del primer moment les jugadores han estat unides», defensa el seleccionador espanyol en la vigília de la final del Mundial

Entrevista a Laia Codina abans de la final contra Anglaterra: «Som aquí per guanyar un Mundial»

Les claus d’Anglaterra: una selecció amb ‘segell Sarina’

1
Es llegeix en minuts

Jorge Vilda va comparèixer davant els mitjans en la roda de premsa prèvia a la gran final del Mundial entre la seva selecció i Anglaterra. Va parlar sobre la importància del partit, el conflicte de ‘Les 15’ i alguns noms propis. Va acabar amb un «‘¡Gracias y vamos, España!’» que s’ha convertit ja en el seu ‘crit de guerra’.

Sensacions personals

«Estic encantat de jugar la final d’un Mundial, del que estic veient de les meves jugadores, de la possibilitat de fer felices moltes persones i que sigui el dia mes feliç de la seva vida. És el poder i una responsabilitat. Ens sentim súper avalats i il·lusionats».

«Crec que a l’Eurocopa vam estar per sobre. Al final el resultat és el que compta, però sé el que va sentir Anglaterra i el que té demà al davant. Són partits de la màxima exigència. L’equip ha anat evolucionant i ha anat creixent».

Sarina Wiegman

«És una entrenadora que amb resultats ha demostrat la seva feina. No és fàcil el que ha aconseguit. És qüestió de preparació, de talent, de tenir un bon ‘staff’ a més de bones jugadores. Demà hi haurà batalla tàctica, tècnica, competitiva. Lluitarem amb tot l’armament d’Espanya. El nostre joc va ser el mateix, el que hem creat i hem utilitzat en els últims anys».

Gestió del vestidor

«Des del primer moment han estat unides, treballant. Avui serà la sessió d’entrenament número 65 i s’han completat totes amb excel·lent. I el que ha passat fora del camp ha sigut també extraordinari. Ho hem disfrutat i demà volem, tant de bo, poder celebrar-ho junts».

Preguntat per les que no hi són, algunes de les millors del món en la seva posició: «Volem ser els millors del món i això s’aconsegueix guanyant la final».

El partit

Notícies relacionades

«Demà no és dia de canvis, sinó de ser nosaltres. De pressionar com sabem, d’atacar, de jugar amb un equip unit... Serà una batalla important».

«En principi tindrem les 23 jugadores disponibles. Sempre es pot tenir alguna molèstia, però no preocupant».

Temes:

Jorge Vilda