FUTBOL

Explosiu tuit de Pep Guardiola pel 17-A: «¿Quant més hem d’esperar per saber de veritat què va passar el 17-A? Vergonya»

Explosiu tuit de Pep Guardiola pel 17-A: «¿Quant més hem d’esperar per saber de veritat què va passar el 17-A? Vergonya»

KIM KYUNG-HOON

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Pep Guardiola, a través del compte oficial de Twitter (ara X), ha llançat un explosiu tuit pel sisè aniversari dels atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils.

L’entrenador català del Manchester City reclama «saber de veritat» el que va passar el 17 d’agost del 2017 a les rambles de Barcelona i Cambrils, quan van morir 16 persones i hi va haver desenes de ferits.

En el missatge, Guardiola diu que sent «vergonya» i exigeix a l’Estat espanyol i a la Generalitat que diguin la veritat del que va passar, ja que «són aquí per a això».

«Fins quan hem d’esperar per saber de veritat què va passar el 17-A? Estat espanyol-Generalitat, volem saber la veritat. Sou aquí per a això. Vergonya. Això és el que sento», diu el tuit en català.

Nou títol

Notícies relacionades

En l’esmentat tuit, l’extècnic del Barça s’acaba solidaritzant amb víctimes i familiars, a qui s’adreça afirmant que «no passa ni un dia en què no pensi en vosaltres».

El dia abans, Guardiola, que rarament publica tuits d’índole política en els últims temps, es va proclamar campió de la Supercopa Europea al derrotar a la final el Sevilla als penals. Ja acumula 36 títols i és el segon entrenador de la història amb més trofeus.