Admès a la Lliga de Campions

La UEFA permet al Barça jugar la Champions, però li adverteix que continuarà investigant els pagaments a Negreira

La UEFA permet al Barça jugar la Champions, però li adverteix que continuarà investigant els pagaments a Negreira

VALENTI ENRICH

1
Es llegeix en minuts
Francisco Cabezas
Francisco Cabezas

Cap d'Esports d'EL PERIÓDICO

ver +

El cas Negreira no limitarà, almenys per ara, el Barcelona en el seu periple esportiu. La UEFA, a través del Comitè d’Apel·lació, ha anunciat aquest dijous que ha quedat suspès el procediment relatiu a la seva admissió a la Champions per a la temporada 2023-24, per la qual cosa el primer equip blaugrana podrà participar amb normalitat aquest curs a la Lliga de Campions.

L’ens europeu presidit per Aleksander Ceferin, no obstant, adverteix que la investigació «es podrà reprendre, d’ofici o a petició dels inspectors d’Ètica i Disciplina» que han estat estudiant el cas.

Notícies relacionades

El president del Barcelona, Joan Laporta, ja havia procurat fer entendre a Ceferin que el club no podia ser apartat de les competicions europees sense que hi hagués una sentència condemnatòria quant al pagament de 7,5 milions d’euros durant prop de dues dècades a l’exvicepresident del Comitè Tècnic Arbitral, José María Enríquez Negreira. El cas està en mans del Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona, i les fonts jurídiques consultades auguren un llarg procés per endavant.

En qualsevol cas, la UEFA ha demanat als seus inspectors que continuïn les indagacions i que enviïn un nou informe al Comitè d’Apel·lació de la UEFA sempre que «considerin que s’ha d’avaluar l’admissió o exclusió del FC Barcelona».