La samarreta de Messi de la final de Qatar ja està al Museu de la FIFA

La vestimenta del capità de l’Argentina s’ubica al costat de la del francès Kylian Mbappé en l’exposició amb motiu del Mundial

AFP/Kirill KUDRYAVTSEV

1
EFE

La samarreta que va vestir l’argentí Lionel Messi en la victòria de l’equip albiceleste de la final del Mundial de Qatar el 2022 contra França ja figura al Museu de la FIFA a la ciutat suïssa de Zuric. La vestimenta del capità de l’Argentina s’ubica al costat de la del francès Kylian Mbappé en l’exposició amb motiu del Mundial de la FIFA 2022.

Messi va liderar la selecció amb gols decisius: cinc dels set gols que va anotar van arribar amb 0-0 al marcador, i tres d’ells van ser de penal en la primera part, inclòs el primer dels seus dos gols a la final. L’astre argentí va ser l’encarregat d’aixecar el trofeu, una imatge que l’Argentina portava esperant des que es va proclamar campiona a la Copa Mundial de la FIFA Mèxic de 1986.

A més, es va consagrar com un dels millors jugadors de la història a l’aconseguir la seva segona Pilota d’Or que l’acreditava com a millor jugador del torneig després d’obtenir el guardó al Mundial del 2014 al Brasil. Aquesta fita el converteix en el primer futbolista que ha guanyat en dues ocasions aquest trofeu.