Bàsquet

Rudy Fernández: «Li vaig prometre al meu pare que els Jocs de París serien el meu últim torneig professional»

Rudy Fernández: «Li vaig prometre al meu pare que els Jocs de París serien el meu últim torneig professional»
2
Es llegeix en minuts

Rudy Fernández ha posat data a la seva retirada. L’aler mallorquí del Reial Madrid ha revelat que el final de la seva carrera professional serà el 2024. «Li vaig prometre al meu pare que els Jocs de París seria el meu últim torneig professional», ha assegurat aquest divendres a l’hotel Mar Hotels Playa Mar & Spa en la presentació del seu campus que es desenvoluparà del 8 al 15 de juliol a Port de Pollença.

El palmesà, que disputarà el pròxim Mundial del Japó, Indonèsia i les Filipines al setembre, s’ha felicitat per haver sigut convocat pel seleccionador Sergio Scariolo malgrat la seva edat: «Que continuï confiant en mi amb 38 anys és perquè em veu en bona dinàmica d’equip per disputar els minuts que siguin i per poder ajudar els més joves, que venen molt forts». El jugador format al planter del Sant Josep Obrer, ha deixat clar que el combinat nacional és una prioritat. «Per a mi, el poder representar la selecció sempre ha sigut al meu cap. Tinc una relació especial amb Scariolo i espero respondre al que em demanin perquè ells confien en mi», ha respost.

A més Rudy ha valorat el paper que pot fer Espanya en el Mundial. «És cert que venim de ser campions d’Europa i a les quinieles no estàvem ni entre les deu favorites. El seleccionador ha sabut reconstruir un equip que sempre ha sigut competitiu jugués el que jugués. Hem sabut mirar a tots els rivals de la mateixa manera i dels nostres triomfs ens hem guanyat el respecte dels rivals. Espero tornar a veure el Ricky de sempre o veure debutar un Santi Aldama que té molta il·lusió. Eslovènia i els Estats Units seran favorits», ha argumentat.

El mallorquí també ha expressat que veu amb bons ulls el futur del bàsquet espanyol: «Només fa falta veure com venen els sub19 o sub20. Els planters de la selecció espanyola continuen donant els seus fruits».També s’ha alegrat de la tornada del mallorquí Álex Abrines, que l’any passat no va poder disputar l’Eurobàsquet per lesió. «Estic il·lusionat perquè siguem tres jugadors de les illes, amb Álex i amb Sergi Llull que representem el bàsquet balear en la selecció. S’està demostrant que l’esport és un dels punts més forts de les illes. Només falta veure Baba Miller –campió del món sub19– i a les categories inferiors de la selecció per adonar-se de la feina que hi ha darrere», ha ressaltat.

Notícies relacionades

Respecte al possible fitxatge de Willy Hernángomez pel Barcelona i no pel Reial Madrid, l’internacional ha destacat el talent del seu company en la selecció. «Willy va ser l’MVP de l’anterior Eurobàsquet, com no he de voler que vingui al Madrid, però en això jo no tinc ni veu ni vot», ha dit.

D’altra banda, la seva germana i directora del campus, Marta Fernández ha explicat que les 200 places del campus s’han esgotat. «S’han quedat més de 100 nen sense poder participar-hi», ha lamentat. Per la seva banda, l’alcalde de Pollença, Martí March, ha «agraït» als germans Fernández que tornessin a confiar en la localitat per al seu campus, a més de donar les gràcies a l’escola Joan Mas per cedir les seves instal·lacions un any més.