Acció insòlita

Una llançadora de pes belga improvisa com a corredora de tanques en l’Europeu per equips

Aleksandra Szmigiel

1
EFE

La llançadora de pes belga Jolien Boumkwo va haver d’improvisar com a especialista dels 100 metres tanques i va completar la distància a 20 segons de la guanyadora, aquest dissabte a Chorzow (Polònia) durant el campionat d’Europa d’atletisme per equips.

Boumkwo, somrient, poc habituada a participar en aquesta prova, va tenir evidents dificultats a l’hora de superar les tanques. Va acabar amb 32 segons i 81 centèsimes, en l’última posició de la seva sèrie, guanyada per l’espanyola Teresa Errandonea, amb 13.22.

La llançadora va haver de reemplaçar la seva compatriota Anne Zagré, especialista en tanques.

Cap altra corredora de tanques de l’equip belga estava disponible i si ningú hagués competit en aquesta prova, la formació hauria quedat desqualificada de l’Europeu.

«L’equip és el més important per mi. No podia suportar que perdéssim per un punt, per la qual cosa vaig acceptar participar. No hi havia risc si corria tranquil·lament», va explicar l’atleta de 29 anys.

Un dia abans Boumkwo, que col·lecciona títols de campiona de Bèlgica en llançament de martell i de pes, va acabar setena en la prova de pes de l’Europeu per equips.

Després de 25 de les 37 proves en el programa i abans de l’última jornada, diumenge, Bèlgica és 16a i última, per la qual cosa està amenaçada de baixar a la segona divisió continental. Té 159 punts, i 2 els va aportar per Boumkwo en els 100 tanques malgrat acabar l’última.