BARÇA-MAGDEBURG, 15.15 H

‘Final Four’ d’handbol: el comiat de Ludovic Fábregas, el jugador que val per dos

‘Final Four’ d’handbol: el comiat de Ludovic Fábregas, el jugador que val per dos

FCB

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Va transcendir l’any passat, després de la final a quatre de la Champions League: Ludovic Fábregas marxa del Barça al final d’aquesta campanya, d’aquí uns dies. De tornada a Colònia, res, cap detall, ha revelat que aquell comiat anticipat pel mateix jugador i assumit amb naturalitat pel club blaugrana, hagi causat cap efecte. Fábregas ha continuat marcant gols, el Barça ha continuat guanyant títols i tots han tornat a la capital mundial de l’handbol per emportar-se el trofeu per tercera vegada consecutiva.

El desafiament del 2023 comença amb la semifinal davant el Magdeburg (15.15 h). La condició d’imbatible del Barça només s’ha trencat amb el conjunt alemany, que disfrutarà de l’estatus de local. L’altra semifinal la disputen el PSG francès i el Kielce (Polònia). El Magdeburg és l’únic equip que ha vençut el Barça. En les finals, a més, li ha arrabassat el ple de títols a les dues últimes campanyes: les de la Super Globe del 2021 (33-28) i 2022 (41-39 després d’una pròrroga), única derrota barcelonista d’aquest curs.

El símbol de Nagy

Fábregas es va comprometre amb el Veszprem d’Hongria, el director esportiu del qual és l’exblaugrana Laszlo Nagy, atret pel repte d’ajudar a aconseguir la primera Champions al club magiar. També, naturalment, per una millor oferta laboral i econòmica quan ja bufaven els moderats vents de les retallades salarials al Camp Nou que ara han cobrat intensitat amb l’esclat de Nikola Mirotic al bàsquet.

«La meva prioritat era quedar-me a Barcelona. Però les coses no van anar en aquesta direcció. Quan vaig tenir Laszlo Nagy (director esportiu) com Momir Illic (l’entrenador) al telèfon, immediatament em va atraure el projecte esportiu. Estava convençut que era el lloc al qual havia d’anar. Em vaig sentir molt valorat. És un equip molt competitiu, però no ha sigut recompensat perquè de moment no ha guanyat la Lliga de Campions», va explicar planerament Fábregas en una entrevista a L’Équipe. 

Amenaça al capità

La continuïtat de Gonzalo Pérez de Vargas, un altre puntal de la plantilla, a més del capità, està en entredit i no per la seva voluntat o la imminència del contracte (2025), sinó perquè el THW Kiel, el campió d’Alemanya, que va deixar segon el Magdeburg en la Bundesliga, està rondant-lo una vegada s’ha consumat la marxa del porter danès Niklas Landin, un dels grans, a l’Aalborg del seu país.

No apartarà la cara Pérez de Vargas, a Barcelona des dels 16 anys, ara amb 32, per conservar l’interès del Kiel, de la mateixa manera que no li va tremolar el braç a Fábregas, quan va llançar el penal decisiu per conquistar la Champions de l’any passat ni s’ha arrugat un àpex durant el present exercici. El Barça encadena dos triomfs consecutius, una cosa inèdita des que es disputa el quadrangular per decidir el campió. En la història de la competició consten les cinc edicions seguides (1996-2000) que va encadenar la generació de l’avui entrenador Carlos Ortega.

Durant aquesta campanya, el club ha pogut madurar la recerca d’un substitut per a ell. En realitat són dos. Perquè Fábregas val per dos. Una de les grans virtuts del pivot, de 26 anys, és la seva capacitat física per jugar en atac i en defensa: per la rapidesa a desdoblar-se i la resistència en el tot tren amb què treballa al Barça. Thiago Petrus i Luis Frade són els complements de Ludovic Le catalan –nascut a Perpinyà l’1 de gener del 1996, amb àvia, dona i fill catalans–, orgullós del seu sobrenom.

La catalanitat

Notícies relacionades

«Barcelona representa cinc anys de la meva carrera, però també de la meva vida personal. Allà vaig conèixer la dona de la meva vida. El meu fill va néixer allà. Hi ha cultura catalana dins de la meva família, a través dels meus avis, els meus pares, això afegeix alguna cosa. Tinc molt carinyo pel club. Mai vaig pensar que jugaria per al Barça. Vull deixar allà el millor record possible. Va passar el que havia de passar», va relatar Fábregas, després de confessar que la falta de reconeixement li va doldre en alguns moments. «Ja vaig girar full», apunta. Ara pretén acomiadar-se amb el tercer trofeu de blaugrana, quart de la seva carrera. El primer el va recollir amb el Montpeller (2018). Quan ja havia firmat amb el Barça.

A l’equip, que també perd Artur Parera en la mateixa posició, arribaran Javi Rodríguez (BM Logronyo La Rioja) i Jaime Gallego (Bathco Torrelavega), de 20 i 21 anys, respectivament. Gallego s’ha passat la temporada lesionat, víctima d’una ruptura del lligament encreuat anterior del genoll dret que es va produir a l’agost. Altres fitxatges anticipat, tan habituals en l’handbol com ho va ser el de Fábregas.