Futbol

Mbappé i el Reial Madrid, sis anys de mentides i desmentiments que han esgotat Florentino

Mbappé i el Reial Madrid, sis anys de mentides i desmentiments que han esgotat Florentino
3
Es llegeix en minuts

Es compliran sis anys, concretament el mes de juliol del 2017, des que el Reial Madrid es va interessar per primera vegada per Kylian Mbappé. Llavors era un prometedor davanter del Mònaco de 17 anys que havia generat unes expectatives enormes enlluernant en la seva temporada d’estrena en la Lliga de Campions, en què va marcar sis gols i va ser inclòs l’onze ideal. Al març en va fer 18 i, cinc mesos després, el París Saint-Germain tancava una rocambolesca operació per esquivar el ‘fair play’ financer i arrabassar-li al Reial Madrid.

120 milions fixos i 12 de nets de fitxa

Els blancs havien sondejat el seu fitxatge i el Mònaco li havia demanat 120 milions fixos més 30 en variables. José Ángel Sánchez va ser qui es va asseure a negociar i al Madrid li va semblar una xifra molt alta. Tot i que encara més escandalosa li va semblar a Florentino la fitxa de 12 milions nets, més plus per objectius, que va exigir el pare per al jugador. El president s’hi va negar per no trencar l’escala salarial d’un Madrid en què militaven Cristiano Ronaldo, Bale i Benzema, i el jugador va acabar cedit al París Saint-Germain, però amb una opció de compra obligatòria a executar l’estiu següent per 180 milions d’euros. Encara lluny dels 222 de la clàusula de Neymar que van pagar Al-Khelaifi i els xeics per treure el brasiler del Barça aquell mateix estiu.

Malgrat anar-se’n al PSG, les parets del dormitori de Mbappé sempre havien estat empaperades de pòsters de jugadors del Reial Madrid com Benzema, Zidane i Cristiano. I no era difícil trobar declaracions del Kylian nen revelant que el seu somni era vestir alguna vegada en la seva carrera la samarreta del Reial Madrid. I amb aquesta arma ha jugat sempre el conjunt blanc per seguir-li la pista. Des d’aquell estiu del 2017 han sigut incomptables els contactes entre el davanter francès i el seu entorn amb els dirigents blancs. Des de converses del mateix jugador, que parla castellà amb un accent argentí sospitós, amb Florentino Pérez fins a negociacions de José Ángel Sánchez amb la seva advocada i representant, o del pare de Kylian amb Juni Calafat.

2021, l’estiu que va saltar tot pels aires

Notícies relacionades

Però ha sigut els dos últims estius, quan el Reial Madrid va negociar directament el seu fitxatge i el jugador va manifestar el seu interès per vestir de blanc, quan més a prop ha estat d’anar al club blanc. Fins a 200 milions d’euros va posar sobre la taula el 2021 Florentino per comprar-lo, però al final el PSG no va accedir a vendre-l’hi malgrat que dotze mesos després quedava lliure. I aquell estiu que quedava lliure, quan el jugador ja tenia tancat l’acord amb el Reial Madrid per convertir-se en jugador blanc, al final Mbappé se’n va desdir, després d’una trucada del president francès Emmanuel Macron, i va renovar deixant a l’estacada Florentino i el Reial Madrid.

Des d’aquell moment, i encara rebent missatges del mateix Mbappé advertint que continuava volent vestir de blanc en un futur pròxim, Florentino i el Reial Madrid no han prestat cap atenció al francès. Han arribat molts missatges des de França, cap de ferm, sobre el futur del jugador del PSG. Ara torna a filtrar-se a ‘L’Équipe’ una carta del futbolista al club parisenc advertint-li que no té intenció de renovar i que quedarà lliure l’estiu de 2024, cosa que obligaria Al-Khelaifi a posar-lo al mercat si no vol veure’l marxar gratis. El Madrid ni s’ha immutat després de conèixer-se la notícia. Tampoc quan Mbappé, la credibilitat del qual al Bernabéu és nul·la, ha sortit a les xarxes a desmentir-ho tot i dir que és feliç al PSG i que es queda. Fa sis anys que el davanter juga a fet i amagar amb el Madrid, una cosa que ha fet escarmentar els dirigents blancs.