Entendre-hi més

Les bessones de la Queens League, una parella inseparable

Les bessones Clara i Coral Martínez són jugadors de Las Troncas FC de la nova competició femenina

Les bessones de la Queens League, una parella inseparable
4
Es llegeix en minuts

La Queens League està servint com a gran aparador per a moltes futbolistes. Clara i Coral Martínez són unes jugadores bessones de la competició, en què són conegudes com ‘les bessones de la Queens League’, que ho comparteixen absolutament tot. Les dues jugadores fins i tot van ser escollides pel mateix equip de la Queens League, Las Troncas FC.

La Clara i la Coral han jugat juntes la major part de la seva trajectòria futbolística. Les dues van començar a l’equip de futbol de l’escola fins que van fer 10 anys, moment en què van decidir apuntar-se a l’Escola de Futbol Club Performance, on van jugar amb nois durant dos anys. Després d’aquest període, les bessones Martínez van decidir formar part del futbol femení, així que es van apuntar al Futbol Club Llevant Les Planes. La Clara i la Coral van formar part del projecte guanyador del club de Sant Joan Despí, jugant des del futbol base fins a l’etapa juvenil. La Clara es va trencar el genoll en la seva etapa en el juvenil del Llevant Les Planes i va significar la primera separació de la parella al terreny de joc. No obstant, es van retrobar al CE Europa la següent temporada.

Un any després, va arribar la segona separació de camins. La Clara va fitxar per la UE Cornellà i la Coral es va quedar jugant al CE Europa. Tot i així, aquesta temporada es van tornar a retrobar al Cornellà després del fitxatge de la Coral.

L’experiència de la Queens League per davant el futbol federat

Com no podia ser de cap altra forma, la Clara i la Coral continuen jugant juntes actualment, però en la nova aventura de la Queens League. No obstant, el que crida l’atenció és que les dues jugadores van ser escollides pel mateix equip, Las Troncas FC.

Les bessones Martínez són migcampistes complementàries. La Coral té un registre més defensiu mentre que la Clara té més projecció ofensiva, l’equilibri perfecte per a una connexió única al mig del camp. «Tota la vida hem jugat juntes. Sense ni mirar-nos ja sabem on és l’altra i on vol la pilota. Això és molt difícil de trobar en el futbol. És molt més fàcil quan juguem juntes perquè ens entenem a la perfecció, tenim una mica de dependència mútua en el joc», asseguren la Coral i la Clara.

Les bessones Martínez estan disfrutant molt l’experiència de la Queens League. Tant la Coral com la Clara han prioritzat la nova competició des de l’inici. Després d’una reunió amb la UE Cornellà, les dues bessones van decidir deixar el club i centrar-se només en la Queens League: «El club no entenia que prioritzéssim la Queens League al Cornellà. El club ens va posar totes les dificultats possibles, no volien que juguéssim en la Queens League de cap de les formes», explica Coral Martínez.

«En cap moment hem fallat al compromís amb el club, ho hem compaginat molt bé. Tot i que podem entendre el problema que suposa per al club, no ens ha agradat gens la posició del Cornellà», afegeix Clara Martínez.

Ni la Coral ni la Clara veuen la Queens League com una amenaça real per al futbol federat, simplement ho veuen com un projecte totalment diferent: «Al final qui vulgui viure d’això no se n’anirà a la Queens League, aquest projecte és més d’entreteniment», assegura Coral Martínez.

Una vida en comú

Les bessones Martínez s’assemblen tant físicament que els que no són íntims seus tenen problemes per distingir-les: «És graciós això de ser les bessones de la Queens League. Som molt iguals i juguem al mateix equip, no ens distingeix ningú. Ens arriba a tocar en equips diferents, ens canviem i ningú se n’adona», afirma Coral Martínez.

«Aquest any, em van ensenyar la cinquena groga i em vaig perdre el següent partit amb el Cornellà. En aquest partit l’hi van ensenyar a la Coral i l’àrbitre me la va apuntar a mi a l’acta. Llavors la federació em va sancionar a mi amb un partit més, ja que jo no podia jugar aquell partit», explica Clara Martínez.

Notícies relacionades

Tot i així, el fet d’assemblar-se tant també ha jugat a favor en alguna ocasió: «En un partit de l’any passat estàvem juntes al terreny de joc. L’àrbitre em va treure una groga i després em va treure la segona, però no em va expulsar. Pel que es veu, l’àrbitre li havia apuntat la primera a la Coral», assegura Clara Martínez.

No obstant, els trets facials i els equips de futbol no són l’única cosa que comparteixen les bessones Martínez. La Clara i la Coral han estat sempre en el mateix grup d’amics, el mateix institut i fins i tot les dues estudien Administració i Direcció d’Empreses. «És una bogeria, conec bessones que cada una porta la seva vida a part, però no és el nostre cas. Nosaltres som com un pack, poques vegades ens separem», afirma Coral Martínez.