Futbol

El Reial Madrid denuncia a la Fiscalia per delicte d’odi els insults racistes a Vinícius

  • El cas Vinícius: racisme al futbol espanyol, fets, denúncies, suport, sancions

El Reial Madrid denuncia a la Fiscalia per delicte d’odi els insults racistes a Vinícius

@realmadrid

1
Es llegeix en minuts

Després de la polèmica d’ahir a Mestalla sobre l’enfrontament de la grada valencianista amb Vinícius, el Reial Madrid ha emès un comunicat oficial condemnant els fets contra el seu jugador. El club blanc ha acudit a la Fiscalia denunciant delictes d’odi i discriminació.

L’extrem brasiler es va encarar amb un aficionat del València que suposadament el va insultar amb un comentari racista. Vinícius va acabar sent expulsat a l’agredir Hugo Duro en una baralla entre jugadors del Reial Madrid i del València.

El comunicat íntegre del Reial Madrid:

«El Reial Madrid C.F. mostra la seva més enèrgica repulsa i condemna als fets ocorreguts ahir contra el nostre jugador Vinícius Junior.

Aquests fets constitueixen un atac directe al model de convivència del nostre Estat social i democràtic de dret.

El Reial Madrid considera que aquests atacs constitueixen, a més, un delicte d’odi, per aquest motiu ha presentat la corresponent denúncia davant la Fiscalia General de l’Estat, concretament davant la Fiscalia contra els Delictes d’Odi i Discriminació, perquè s’investiguin els fets i es depurin responsabilitats.

Notícies relacionades

L’article 124 de la Constitució espanyola estableix com a funcions del Ministeri Fiscal promoure l’acció de la justícia en defensa de la legalitat i dels drets dels ciutadans i de l’interès públic.

Per aquest motiu i davant la gravetat dels fets ocorreguts, el Reial Madrid ha acudit a la Fiscalia General de l’Estat, sense perjudici de la seva personació com a acusació particular en els procediments que s’iniciïn».