FUTBOL

Aldarull a la Queens League per l’ús del català

Aldarull a la Queens League per l’ús del català
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ús del català en la segona jornada de la Queens League ha generat un soroll agre a les xarxes socials. Al partit entre Rayo de Barcelona i Kunitas, emès aquest dissabte per Twitch, una àrbitra recorda a una jugadora que ha d’utilitzar el castellà i no el català. 

El que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials és una escena en què una futbolista està ajaguda a terra a l’haver rebut una entrada d’una rival i es dirigeix a la col·legiada en català: «¿No és targeta? Si em va al peu...».

És en aquell moment en què la col·legiada li recorda que ha de «parlar en castellà». Uns segons després, quan la jugadora ja s’ha aixecat, torna a sentir de boca de la col·legiada, amb summa correcció, que recordi que ha de «parlar en castellà». 

Una situació que ha despertat crítiques a les xarxes socials. Twitter s’ha omplert de comentaris en què s’ha destacat que el que va passar al Cupra Arena no és la primera vegada en l’invent de Gerard Piqué.

Les crítiques que el català sigui ignorat en un esdeveniment inventat a Barcelona per part de Piqué van començar amb la Kings League i el seu fulgurant creixement, coronat amb unes finals al Camp Nou en què el castellà va ser llengua pràcticament exclusiva.

Notícies relacionades

Piqué s’ha mostrat exasperat en algunes entrevistes sobre aquesta polèmica adduint que és un format d’entreteniment que té moltíssima repercussió a l’Amèrica Llatina, per això és lògic que s’hagi de parlar en castellà.

En la primera jornada, a una jugadora entrevistada després d’un partit i que va començar a respondre en català se li va recordar que havia de parlar en castellà.