Un jutjat suspèn el concurs per adjudicar el VAR

Un jutjat suspèn el concurs per adjudicar el VAR

Valentí Enrich

2
Es llegeix en minuts
EFE

El Jutjat Mercantil número 2 de Madrid ha suspès cautelarment el concurs per a l’adjudicació dels serveis de VAR de LaLiga espanyola convocat per la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) després d’admetre a tràmit el jutge la petició de Mediapro.

Tant el grup audiovisual com la mateixa RFEF van confirmar en sengles notes de premsa la decisió judicial que paralitza l’adjudicació de tots els lots d’un concurs que incloïa els serveis del VAR per a les tres pròximes temporades més una quarta opcional.

La RFEF insta en la seva nota a LaLiga a actuar al respecte: «Tenint en compte el qüestionament fet respecte a la previsió d’incorporar al VAR un sistema semiautomàtic de detecció del fora de joc, la RFEF entén que resultaria pràcticament impossible a la pràctica avançar en la nova contractació dels serveis de VAR sense que la Lliga defineixi la seva postura sobre la necessitat d’incorporar aquest fora de joc semiautomàtic per a la temporada que ve. Per això l’insta perquè adopti aquesta decisió en temps útil».

Per la seva banda, Mediapro destaca en la seva nota de premsa que el jutge considera que la RFEF «ha pogut disposar d’unes bases de licitació anticompetitives per beneficiar un competidor i perjudicar Mediapro, condicionant, en un mercat estret amb pocs agents, l’adjudicació d’uns serveis (VAR) a la possibilitat de prestar altres serveis accessoris (SAOT), amb idèntica finalitat de predirigir el resultat del concurs».

Quatre temporades

Les bases del concurs establien que la Federació havia de comunicar dimarts vinent els adjudicataris del servei de VAR de LaLiga espanyola per a les pròximes quatre temporades i, segons la sol·licitud de mesures cautelars de Mediapro, el contingut d’aquestes bases «estava expressament dirigit a atorgar el servei a l’empresa que actualment l’ofereix, i perjudicava clarament altres proveïdors i incorria en una conducta anticompetitiva i d’abús de posició de domini, tal com recull la interlocutòria judicial».

Segons aquesta mateixa versió, el titular del jutjat madrileny «aprecia també indicis d’actuació anticompetitiva en la ponderació dels criteris d’adjudicació, ja que ‘s’adverteix, indiciàriament, la inadequada ponderació dels criteris fets servir, i resulta irrellevant el component del preu de l’oferta, més quan la ponderació s’efectua en relació amb un criteri inadequat, com l’experiència’».

Demanda per abús de posició

Notícies relacionades

Així mateix, Mediapro anuncia que en el termini de 20 dies marcat per la llei presentarà una demanda contra la Federació «per abús de posició de domini i actuació anticompetitiva» i recorda que es tracta de la quarta «actuació anticompetitiva» de la RFEF que denuncia el grup audiovisual «i han sigut totes recolzades per les decisions dels tribunals».

Finalment, el denunciant considera que després d’aquesta nova decisió judicial la Federació hauria de convocar un altre concurs «amb unes bases que permetessin competir tots els proveïdors en igualtat de condicions i sense tenir per objectiu l’exclusió de Mediapro», conclou la nota de premsa.

Temes:

VAR