Sentència

La justícia espanyola dona un reconeixement a la Superlliga: la UEFA i la FIFA no podran castigar els clubs

L’Audiència Provincial de Madrid reactiva les mesures cautelars que impedeixen a la UEFA i a la FIFA prendre represàlies contra el Reial Madrid, el Barça i la Juventus

La justícia espanyola dona un reconeixement a la Superlliga: la UEFA i la FIFA no podran castigar els clubs
1
Es llegeix en minuts

Avui ha tocat la freda. O la calenta, segons qui ho miri. La justícia espanyola canvia de criteri per tercera vegada en el cas Superlliga. L’Audiència Provincial de Madrid ha acordat reactivar les mesures cautelars sol·licitades pels promotors de la competició, que impedeixen que la UEFA i la FIFA prenguin represàlies contra els clubs involucrats, en aquest moment, el Reial Madrid, el Barcelona i la Juventus.

L’Audiència Provincial revoca així la interlocutòria dictada a l’abril per la jutge Sofía Gil, titular del Jutjat Mercantil número 17 de Madrid. Llavors, la jutge va revocar les mesures cautelars adoptades en primera instància, l’abril del 2021, per qui llavors era el titular, en règim de substitució, d’aquest jutjat, el jutge Manuel Ruiz de Lara.

Notícies relacionades

Aquesta sentència arriba un mes i mig després que l’Advocacia General de la Unió Europea emetés un dictamen desfavorable per a la Superlliga en la seva denúncia per la presumpta posició de monopoli que, segons el parer dels tres clubs implicats, exerceixen la UEFA i la FIFA sobre el futbol europeu.

Aquest dictamen, sol·licitat per la justícia espanyola, no és vinculant, si bé el Tribunal de Justícia de la Unió Europea tendeix a dictar sentència d’acord amb el criteri de l’Advocacia General. Aquest assumpte, el més important d’aquesta batalla, es resoldrà el 15 de març.