COMENTARIS RACISTES

Antiviolència sancionarà els aficionats que van insultar Vinícius en el partit contra el Valladolid

Estudiarà les càmeres de trànsit per identificar els que van penjar la pancarta i el ninot contra Vinícius abans del derbi coper contra l’Atlètic

Antiviolència sancionarà els aficionats que van insultar Vinícius en el partit contra el Valladolid
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Comissió contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l’Esport ha anunciat que multarà i prohibirà l’accés als estadis a «més d’una dotzena» d’aficionats identificats com a autors dels comentaris racistes contra Vinícius al Nou Zorrilla durant el Valladolid-Reial Madrid.

En la seva reunió extraordinària d’aquest dilluns, Antiviolència va informar que, en relació amb els insults proferits per aficionats locals en el partit de LaLiga Santander Reial Valladolid-Reial Madrid el 30 de desembre, ha iniciat la tramitació de les propostes de sanció per a més d’una desena d’aficionats, la identificació dels quals ha sigut possible gràcies a l’«efectiva col·laboració» del club val·lisoletà.

En aquest sentit, va afegir que les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat continuen analitzant les imatges disponibles per obtenir més dades probatòries i proposar sancions, que, per la seva gravetat, porten associades multes de 4.000 euros i la prohibició d’accés als recintes esportius per un any per a cada un dels identificats.

D’altra banda, en la reunió a la seu de la Fiscalia General de l’Estat es va analitzar igualment la col·locació sobre un pont pròxim a la Ciutat Esportiva del Reial Madrid a Valdebebas d’una pancarta amb el lema ‘Madrid odia el Reial’ i d’un ninot amb la samarreta de Vinícius Júnior, en la prèvia del derbi Reial Madrid-Atlètic de Madrid de Copa del Rei. En aquest sentit, la comissió va destacar la «gravetat d’aquestes conductes» que transcendeixen de l’àmbit administratiu al penal i requereixen, segons ella, d’una actuació «contundent per a la seva prevenció i càstig».

Investigació en marxa

Així va indicar que la policia ha posat en marxa una investigació per a la identificació dels autors a través de la visualització de les càmeres de vigilància del trànsit de la zona, i de les imatges publicades a les xarxes socials per elevar les corresponents propostes de sanció per als autors d’aquests «menyspreables actes de caràcter racista, xenòfob o intolerant».

Notícies relacionades

Va recordar que la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i LaLiga han reiterat la seva «enèrgica condemna d’aquest trist episodi i han mostrat la seva determinació» a col·laborar amb la Comissió per aconseguir la identificació dels autors.

«A més, la permanent ha valorat la immediata reacció dels clubs Reial Madrid i Atlètic de Madrid, que, a través dels seus comunicats, van manifestar la seva condemna i repulsa als fets i van mostrar la seva predisposició a treballar juntament amb les autoritats per aconseguir identificar els autors», va dir.