Motor

Carlos Sainz diu adeu al Dakar

El pilot madrileny ha tingut un accident en la sisena etapa en què ha abandonat Peterhansel, tots dos al volant d’un Audi

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Carlos Sainz ha tingut un accident en el curs de la sisena etapa del Ral·li Dakar que es disputa a l’Aràbia Saudita. El veterà pilot madrileny, de 60 anys, i que corre la prova al volant d’un Audi, ha trigat a arrencar el cotxe i ha hagut de dir adeu a les opcions de lluitar per la general en la qual ocupava la quarta plaça, que va arribar a liderar en la primera jornada.

Aquesta sisena etapa ha sigut nefasta per a la marca alemanya d’automoció, ja que l’altre gran pilot estrella, el francès Stéphane Peterhansel, un dels noms més il·lustres del Dakar, també s’ha hagut de retirar. El seu copilot ha sigut conduït a l’hospital.

Curiosament, els accidents dels pilots s’han produït al mateix punt del recorregut. De nou, el pilot qatarià Nasser Saleh al-Attiyah ha traspassat la línia de meta en primera posició, de manera que ha reforçat la primera plaça de la general i ha augmentat les opcions de guanyar el raid, èxit que ja va aconseguir el 2022.

En el capítol de motos la victòria ha correspost al pilot argentí Luciano Benavides amb Joan Barreda a la quarta posició del dia a poc més de dos minuts, després d’una jornada tant igualada com disputada entre els favorits del Dakar a dues rodes.

Quant a la baralla en cotxes, Al-Attiyah ‘ha volat’ literalment al final de l’etapa més llarga d’aquesta edició del Dakar i ha consolidat el liderat, rumb al segon títol consecutiu. La jornada ha començat amb un Peterhansel llançat, que ha marcat els millors temps en els primers 200 quilòmetres, fins i tot per davant d’Al-Attiyah, en un inici molt igualat amb els favorits lluitant per emportar-se l’etapa.

El moment clau

Però quan arribaven al quilòmetre 212 de l’especial –de 358 fins a Al-Riyadh–, Peterhansel ha tingut un accident en el qual el seu copilot, Edouard Boulanger, ha resultat ferit per l’impacte, i ha hagut de ser evacuat amb helicòpter. Gairebé en el mateix punt, Carlos Sainz també ha vist frustrat el seu avançament per un incident.

La parella espanyola –Lucas Cruz és el copilot de Sainz– no ha tingut danys físics, però el cotxe sí que ha quedat molt fet malbé, amb problemes de bateria, en la suspensió i la caixa de direcció, amb una aturada ‘eterna’ que els ha eliminat de la lluita per la general.

Notícies relacionades

El quart lloc de Barreda en motos corrobora el constant i consistent Dakar que està fent el pilot castellonenc –sempre dins del ‘top 6’ en aquesta addició–, després de la caiguda en la cinquena etapa de l’exigent carrera, ajudat per fins a quatre pilots a falta de només 20 quilòmetres per a la meta.

El pilot espanyol ha finalitzat aquesta sisena etapa a 2:33 minuts de Benavides, guanyador de la jornada, i és quart en la general, a gairebé 11 minuts del nord-americà Skyler Howes, que ja és líder de la carrera, després del seu segon lloc aquest divendres.