Entendre-hi més

Antonella Roccuzzo, la nòvia de l’Argentina

La dona de Messi segueix amb veritable passió els partits del Mundial i, igual que el 10, és objecte d’adoració al seu país

Antonella Roccuzzo, la nòvia de l’Argentina

Odd Andersen / Reuters

3
Es llegeix en minuts

Va cantar, va aclamar i fins i tot va resar per la selecció argentina des de les grades de l’estadi Lusail de Doha. «¡No t’ho puc explicar perquè no ho entendràs!», va publicar després al seu Instagram Antonella Roccuzzo (Rosario, 1988), la dona de Lionel Messi, en un missatge ple d’emojis de banderes ‘albicelestes’. A la foto abraçava somrient els seus tres fills: Thiago (10 anys), Mateo (7 anys) i Ciro (4 anys), tots amb el 10 en la samarreta argentina, estan vivint amb fervor els partits del Mundial que juga el seu pare i més encara el 3-0 contra Croàcia que va catapultar l’Argentina en la final d’aquest diumenge contra França. Radiants i festius, els Messi segueixen els partits a Qatar com si fos el menjador de casa seva.

Antonella Roccuzzo vibra amb Messi des que es van creuar en una platja de Mar del Plata abans de complir els deu anys. Nascuts tots dos a Rosario, amb només un any de diferència, és la mitjana de les tres filles de José Roccuzzo i Patricia Blanco, amos de la cadena de supermercats Único de la tercera ciutat més poblada de l’Argentina. Mentre Leo jugava a futbol al carrer, Antonella estudiava en l’elitista escola Centre Educatiu Llatinoamericà i dedicava el temps lliure a la gimnàstica rítmica al Club de Gimnàstica i Esgrima de Rosario, un esport que va practicar dels 8 als 13 anys.

El cosí Lucas Scaglia

Les seves vides transcorrien en paral·lel fins que Messi es va fer amic de Lucas Scaglia, un cosí d’Antonella que jugava en les categories inferiors del Newell’s Old Boys, l’equip pel qual va fitxar Messi als set anys. Scaglia va convidar Messi uns dies d’estiu a la seva casa de la platja Punta Mogotes, a Mar del Plata, on hi havia Antonella. Qui va acabar convertint-se en el millor futbolista del món es va enamorar completament de ‘la Negra’, com l’anomenaven a casa seva, i l’enamorament sobtat no només va sobreviure a l’estiu, sinó també al trasllat de Messi a Barcelona l’any 2000 i a la seva rutilant carrera esportiva. Quatre anys després que Messi aterrés al Prat, la millor amiga d’Antonella va morir en un accident de trànsit: ell no va dubtar a pujar a l’avió per consolar-la i des d’aleshores ja no es van separar. Hi va haver boda el 2017 i tres fills.

En comparació als cridaners ‘looks’ d’altres dones de futbolistes al Mundial –Georgina Rodríguez, per exemple, s’ha pres a pit allò del luxe oriental i exhibeix sense pudor la seva joieria–, Antonella Roccuzzo segueix fidel al seu estil esportiu. Ella es fotografia en texans o malles i del que més presumeix és de la seva perfecta silueta, com s’aprecia cada estiu que trepitja Eivissa i deixa constància a Instagram amb els seus espectaculars biquinis. En l’edat adulta, ha canviat la gimnàstica rítmica pel ioga i poc més. A diferència de les seves germanes –una advocada, l’altra metge–, va abandonar els estudis i, al marge d’alguna aventura empresarial com la marca de roba infantil Enfans, es concentra en la seva vida privada i familiar.

Notícies relacionades

Els argentins l’adoren. El vídeo d’Antonella imitant el seu marit amb aquest «‘qué mirás, bobo, andá para allá’» que Messi va etzibar al davanter neerlandès Wout Weghorst en els quarts de final del Mundial es va fer viral.

El diari ‘Clarín’ elucubra sobre la compatibilitat de la parella partint de les seves cartes astrals: Peixos ella, Càncer ell, tots dos són signes d’aigua, de manera que la bona entesa està garantida, tranquil·litzen la nació. «Aparta’t, Máxima. L’única reina argentina és Antonella», proclama Twitter. «És una persona que pràcticament no té dies dolents, que sempre està de bon humor i és una companya espectacular», elogiava Lionel Messi la seva dona en una entrevista al diari ‘Sport’. En aquests temps líquids, Antonella Roccuzzo té de debò un superpoder: l’estabilitat.