Mundial de Qatar

Dinamarca es dilueix i Austràlia salta cap als vuitens

Molt mal partit del semifinalista de la passada Eurocopa, que depenia de si mateixa, però va caure davant els ‘socceroos’ | Un gran gol de Leckie a l’hora de joc va donar una victòria a Austràlia que li permet igualar el seu sostre en una Copa del Món

1
Es llegeix en minuts

Austràlia torna a estar en uns vuitens de final d’una Copa del Món. L’equip de Graham Arnold, el a priori menys favorit, va saber jugar amb els nervis de Dinamarca. Inoperants en atac, els europeus van xocar una vegada i una altra en l’ordenadíssima defensa oceànica. Leckie, en un gol a l’estil ‘Juan Palomo’, va donar el pas als ‘socceroos’.

Era la sisena participació d’Austràlia en un Mundial, la cinquena consecutiva. Fins ara el seu sostre estava en els vuitens del 2006, però ara a Qatar té l’opció de depassar el que ja és tot un èxit per al combinat oceànic. Al contrari que Dinamarca, candidata al premi de més decepció. Després d’arribar a les semifinals de la passada Eurocopa, en què va tenir la final al seu abast, els de Kasper Hjulmand no es van presentar a Doha. Fa les maletes amb només un punt en tres partits i sent inferior en tots els partits.

En la decisiva jornada, l’elenc europeu va ser un grapat de nervis. Molta possessió però poca profunditat. Jensen va provar Ryan en els compassos inicials i poca cosa més. Ni el descans li va provar bé. Com a prova, la concessió de dos córners en tot just un minut, el primer en una sortida de pilota per oblidar.

Notícies relacionades

Austràlia esperava la seva ocasió i la va tenir a l’hora de joc. Recuperació en camp propi amb Dinamarca instal·lada al seu territori i va arribar el moment Leckie. El davanter del Melbourne City va aprofitar una pilota a l’espai de McGree i va marejar Maehle abans de creuar la pilota a Schmeichel.

Tenia mitja hora per davant el conjunt danès per marcar els dos gols que necessitava. Va estar molt lluny d’aconseguir-ho. Hauria pogut canviar-ho tot un penal sobre Dolberg, un dels revulsius de Hjulmand, però l’àrbitre va corregir ràpidament la seva decisió a l’estar el punta del Sevilla en fora de joc. Dura clatellada per a Christensen, Eriksen, Braithwaite i companyia.