LLIGA F

El Barça consolida el liderat contra un Atlètic decebedor

Les blaugrana van golejar (1-6) les blanc-i-vermelles al Wanda Metropolitano i van sumar la seva desena victòria

@FCBfemeni

3

El Barça va golejar un Atlètic (1-6) que va estar molt lluny de ser l’equip que va ser al Wanda Metropolitano. El conjunt blaugrana va sumar la seva desena victòria de lliga i va consolidar encara més el seu liderat.

L’Atlètic de Madrid no va estar a l’altura del duel, la defensa blanc-i-vermella va deixar massa espais en l’àrea al rival més devastador de la Lliga. I el primerenc gol de Crnogorčević va tornar encara més imprecisa la defensa local. L’extrem suïssa, que va sortir en l’onze titular després de les molèsties de Salma Paralluelo en l’escalfament previ, va marcar el primer del partit després d’una brillant assistència de Patri Guijarro des de fora de l’àrea que l’atacant blaugrana va llegir a la perfecció. Es va desmarcar cap a l’àrea petita i va rematar en l’aire, i va superar d’aquesta manera Lola Gallardo.

El conjunt de Jonatan Giráldez podria haver augmentat la diferència amb una Geyse insaciable. Les blaugrana aconseguien constants superioritats en l’àrea davant d’una defensa que s’enfonsava. Però quan semblava que arribaria el segon del Barça, un penal –bastant polèmic– que va anotar Leicy Santos va permetre a l’Atlètic igualar el partit.

El gol i el canvi de banda entre les extrems va convertir les blanc-i-vermelles en un equip diferent, capaç de plantar cara al Barça. Ajibade podria haver marcat el segon amb un xut que va sortir gairebé fregant el travesser. I Ludmila, que va acabar sortint lesionada, va generar diverses ocasions per a les blanc-i-vermelles. Però el potencial de l’Atlètic es va esvair aviat. Un únic xut entre els tres pals en els 90 minuts de partit els deixava molt lluny del triomf.

Mapi León, una assegurança a pilota aturada

La central blaugrana Mapi León va ser una de les jugadores més destacades del Wanda Metropolitano, i a més d’aturar les atacants de l’Atlètic, també va marcar i va assistir. El Barça va aconseguir la victòria abans d’anar-se’n al descans. Després d’una falta sobre Patri Guijarro, Mapi León va anotar el segon gol del partit des de fora de l’àrea, el segon d’aquesta temporada.

La defensa aragonesa també va participar en el tercer gol del Barça, que va arribar a l’inici del segon temps. Va assistir Bronze després d’un córner, i l’anglesa va rematar de cap en un nou error de la defensa de l’Atlètic. Leicy, l’autora de l’únic gol, no va oposar resistència al xut de la lateral.

Salma Paralluelo, de les llàgrimes al doblet

Salma Paralluelo era una de les titulars davant l’Atlètic. Però unes molèsties en l’entrenament previ, la van obligar a sortir de l’onze. La futbolista va començar el partit amb llàgrimes a la banqueta, després d’un inici de temporada molt complicat per les lesions.

Però Giráldez la va utilitzar de revulsiu al final del partit, i l’exatleta es va exhibir. Va marcar el quart del Barça després d’una jugada amb Mariona, que va jugar els primers minuts després d’un mes de baixa, que va desestabilitzar al darrere. Salma va cedir la pilota a la ‘nou’ blaugrana, que va tornar a assistir l’ex del Villarrreal perquè anotés. Tan sols uns minuts després, Mariona va fallar un penal i Salma va agafar el rebuig en el lateral de l’àrea i va marcar el seu segon gol del partit. El fermall al partit el va posar Engen, que ha jugat avui de central després de la baixa d’Irene Paredes. La noruega va agafar el rebuig de la rematada de Marta Torrejón i va anotar l’1-6 definitiu.

L’arbitratge, una jornada més, va tornar a estar per sota del nivell que exigeix una lliga professional. Zulema González va assenyalar un penal a Ludmila, que no va tenir contacte amb Patri Guijarro. I també una falta a favor del Barça quan hauria d’haver valgut la llei de l’avantatge, ja que Claudia Pina tenia una ocasió claríssima de gol.