Atletisme

El kenyà Chebet guanya a Nova York després de desplomar-se el brasiler Do Nascimento

  • L’atleta sud-americà marxava en temps de rècord quan es va marejar, va caure a terra i va haver de ser atès per les assistències a falta de 15 quilòmetres per a la meta.

  • Sharon Lokedi, integrant també de l’equip de Kenya, s’imposa en categoria femenina.

El kenyà Chebet guanya a Nova York després de desplomar-se el brasiler Do Nascimento

REUTERS / ANDREW KELLY

2
Es llegeix en minuts

L’atleta de Kenya Evans Chebet es va imposar aquest diumenge en la marató de Nova York amb un temps de 2 hores, 8 minuts i 41 segons, per davant l’etíop Shura Kitata, en una carrera en què el brasiler Daniel Do Nascimento es va desplomar quan anava líder. Chebet sortia com un dels favorits després d’imposar-se aquest any en la marató de Boston, amb una marca de 2h 6m 51s. El kenyà es va escapar del grup de favorits a mitja carrera a la recerca de l’atleta brasiler, que en aquell moment dominava la prova, fins que va patir el contratemps. A partir de l’incident, l’atleta africà va continuar corrent en solitari fins que va traspassar la línia de meta.

A Nova York és molt difícil aconseguir les marques que s’obtenen en altres maratons, fins i tot en els World Marathon Majors. Per això, la carrera que estava fent Do Nascimento era fantàstica. Debutant en la prova, el brasiler es va escapar en els primers compassos i va aguantar la pressió dels seus perseguidors fins que faltaven 15 quilòmetres per a la meta.

Notícies relacionades

Va ser aquí on va patir un col·lapse a causa de l’esforç, tot i que de fet, poc abans d’aturar-se, caure a terra i ser atès per les assistències novaiorqueses, ja va donar mostra que alguna cosa no anava bé quan va entrar en un dels lavabos ambulants instal·lats al circuit. Una vegada fora de carrera no hi va haver més història que esperar veure guanyar Chebet en solitari. En la categoria femenina, la victòria també va ser per a un altre membre de l’equip de Kenya, en concret, la fondista Sharon Lokedi, que es va imposar amb una marca de 2h 23m 23s.

Aquesta edició va ser la de la normalitat després que ningú pogués córrer pels llocs més emblemàtics de Nova York el 2020, ja que la prova es va suspendre per la pandèmia. L’any passat sí que es va poder disputar tot i que amb moltes restriccions, sobretot per als representants estrangers. Aquest diumenge hi han participat unes 50.000 persones.