FUTBOL

Colau no cedirà espais per veure el Mundial a Barcelona perquè Qatar «és una dictadura»

La alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, en una imagen de archivo.

La alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, en una imagen de archivo. / David Zorrakino - Europa Press (europa press)

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha rebutjat la possibilitat que el consistori cedeixi espais municipals per veure partits del Mundial de Qatar 2022 perquè el país «és una dictadura que viola els drets humans» i autoritzar-ho seria «ser-ne còmplices», ha dit.

En el ple municipal de l’octubre, l’alcaldessa ha rebutjat un prec del grup de Ciutadans que demanava que l’ajuntament cedís espais per seguir els partits de la selecció espanyola en la fase final del Mundial.

Tot i que ha expressat el seu suport a la celebració de competicions esportives com el mundial de futbol i la cessió d’espais per seguir finals, com ja s’ha fet altres vegades, Colau ha rebutjat «posar recursos públics ni cap espai públic a disposició de seguir un Mundial que es fa en una dictadura».

Crítiques a la FIFA

«És un error organitzar un esdeveniment esportiu mundial, que ha de promoure els valors de la democràcia, la pau i els drets humans, a una dictadura», ha afegit Colau, que també ha carregat contra la FIFA per ser «còmplice d’una dictadura com la de Qatar».

Notícies relacionades

En la mateixa línia, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, també ha expressat el seu rebuig al Mundial i ha carregat contra el president de la FIFA, que ahir va dir que la Copa del Món és una oportunitat per al país àrab «per desfer-se de prejudicis».

«El que el president de la FIFA anomena prejudicis és vulneració dels drets humans, persecució al col·lectiu LGTBI i discriminació cap a la dona. El Mundial no pot ser una excusa per blanquejar la dictadura», ha indicat en un missatge en el seu compte de Twitter.