Polèmica en escacs

Niemann demanda Carlsen i li demana més de 100 milions per haver-lo acusat de trampós

  • El talent nord-americà porta el seu cas als tribunals de Califòrnia al considerar que se l’ha difamat després d’haver guanyat el campió del món el mes passat.

Niemann demanda Carlsen i li demana més de 100 milions per haver-lo acusat de trampós

EFE / MICHAEL THOMAS EFE

2
Es llegeix en minuts

Hans Niemann i Magnus Carlsen continuen la seva partida d’escacs lluny dels taulers i amb els jutjats com a testimonis. Així, el jugador californià, després d’haver disputat l’Obert dels Estats Units, en què va acabar en novena posició, va interposar una demanda judicial contra el número u del món, el portal especialitzat en escacs Chess.com i Hikaru Nakamura, en què demana una indemnització per danys i prejudicis. La quantitat la deixa en mans del jutge, però segons fonts coneixedores del cas no baixa dels 100 milions de dòlars, tot i que aquesta xifra s’augmenta fins als 400. «Niemann és un prodigi dels taulers i només vol recuperar-se dels danys morals que li han causat les difamacions que afecten la seva reputació per voler col·locar-lo en una llista negra dels escacs», expliquen els advocats del jugador en la demanda interposada davant la justícia nord-americana i que el jugador ha fet pública. La polèmica

Hans Niemann Magnus Carlsendemanda judicial Hikaru Nakamurano baixa dels 100 milions de dòlarsNiemann Tot va començar fa unes setmanes quan el campió del món, el noruec Carlsen, va insinuar que l’escaquista nord-americà havia fet trampes. Aquest argument també va ser defensat per Nakamura, cinquè del món, i per això el jugador japonès també figura entre els demandats. És més, Nakamura va recolzar els seus arguments basant-se en un vídeo en què analitzava les jugades de la partida disputada contra el talent nord-americà de només 19 anys. La situació va anar creixent com una bola de neu per arribar a un punt sense retorn i amb els jutges ara movent fitxa a favor d’un jugador o l’altre. Tot va començar el mes passat quan Carlsen i Niemann es van enfrontar en la tercera ronda de la Copa Sinquefield d’escacs. Pocs podrien haver imaginat el caos que es desencadenaria. El campió del món es mantenia invicte en 53 partides d’escacs clàssics, tenia l’avantatge de jugar amb les blanques i sorprenentment va perdre davant el seu rival. Ningú va comprendre el que havia passat. Tal va ser l’emprenyament del campió del món que va acabar retirant-se d’aquest torneig sense donar una explicació convincent.

La frase relacionada amb Mourinho

La polèmica va començar quan Carlsen (gran aficionat del futbol i del Reial Madrid) es va servir d’una frase de José Mourinho per sembrar la polèmica. «Si parlo, em fico en un gran problema». ¿Trampes? ¿Era el que insinuava? O almenys això es va entendre. A continuació, el portal Chess.com (un altre demandat) ja va parlar directament de trampes de Niemann, que va negar haver jugat brut tot i que va admetre que en dues ocasions, amb 12 i 16 anys, es va ajudar d’un ordinador per guanyar unes partides disputades en la modalitat en línia.

Temes:

Escacs