La temporada blanc-i-blava (2-2)

Un Espanyol bipolar empata a Cadis amb un Joselu esplèndid

  • Diego Martínez va sacrificar Álvaro sota els pals, però la maledicció de la porteria va seguir amb una pobra actuació de Lecomte. Dos gols de l’ariet van capgirar un matx que va acabar en taules.

Un Espanyol bipolar empata a Cadis amb un Joselu esplèndid

RCDE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’Espanyol viu immers en un contrast recurrent entre les dues àrees. Mentre la maledicció de la porteria s’allarga sense remei, en atac ha trobat una assegurança de vida. Dos gols més de Joselu, que ja en suma sis en vuit jornades, van evitar la derrota blanc-i-blava a Cadis (2-2) en un partit molt similar al de l’anterior jornada contra el València, tant al marcador com en el desenvolupament.

La primera gran incògnita va quedar resolta una hora abans de l’enfrontament. Diego Martínez va optar per Lecomte en lloc d’Álvaro, sacrificat després de l’increïble error contra el València, però el francès tampoc va estar afortunat. Tres vegades va tirar a porta el Cadis i dues van acabar dins, inclòs l’1-0 després d’una sortida nefasta. En el bàndol contrari, Ledesma va salvar el seu equip en diverses ocasions. L’Espanyol té un greu problema a la porteria. Poc li queda per provar al tècnic, més enllà de Joan García. El mític N’kono deu estar perplex. 

Extrems nous

Sergio González explicava en la prèvia que seria bo provar Álvaro, que podria estar nerviós després de l’última cantada. No van poder complir aquesta missió els jugadors del Cadis, que es van trobar Lecomte sota els pals. No va ser l’única novetat de Diego Martínez, que va repetir amb Calero al lateral dret i va canviar els dos extrems: Aleix Vidal i Melamed van entrar en lloc de Puado, suplent, i Braithwaite, sancionat. 

Poques notícies ofensives hi va haver de l’Espanyol en una primera part en què va estar millor un Cadis tan combatiu com poc eficaç. A ningú li va estranyar que només portés un gol en set jornades. La primera aproximació periquita va ser una centrada enverinada de Melamed que va estar a punt de sorprendre Ledesma en una jugada semblant a la que va condemnar Álvaro contra el València (m. 34). Va ser l’última acció del jugador del planter, que va deixar el seu lloc a Puado per unes molèsties. 

Nou drama

Transcorria el partit pel camí del tedi i les imprecisions fins que va arribar un nou drama per als blanc-i-blaus. En un equip amb pocs arguments ofensius com el Cadis qualsevol acció a pilota aturada val or, especialment amb Luis Hernández a les seves files. El central, a més de ser un gran rematador de cap, és un canó en la sacada de banda. 

El llançament quilomètric del defensa va sorprendre Lecomte, que va sortir a buscar bolets. Els rebots van deixar la pilota a les botes de Chust, l’altre central, que la va empènyer al fons de la xarxa. Una jugada més per a la col·lecció de «situacions anòmales» que tant enerven el preparador periquito.

Reacció excel·lent

Notícies relacionades

Endollat, enrabiat i vertical, l’Espanyol va canviar per complet després del descans i va empatar amb un cop de cap de Joselu. En plena allau, Puado va perdonar el segon davant Ledesma, que es va tornar a fer gegant en un altre xut del jugador del planter. Res va poder fer per evitar el segon de Joselu, que va firmar l’1-2 després d’una passada d’Expósito.

El més difícil estava fet. Fins i tot va poder arribar el tercer, però el Cadis va ressorgir en el tram final. Lucas Pérez va posar la taules i va topar amb el travesser en una falta en l’últim sospir. L’Espanyol es va salvar de miracle i segueix fora de la zona de descens, empatat amb el Sevilla, antepenúltim de la Lliga.  

Temes:

Cadis Espanyol