Correus revelats

Les exigències de Messi per renovar pel Barça el 2020, segons ‘El Mundo’

  • Llotja privada per a la seva família i la de Luis Suárez, una bonificació de 10 milions, l’eliminació de la clàusula de rescissió... van ser algunes de les peticions de l’argentí.

Les exigències de Messi per renovar pel Barça el 2020, segons ‘El Mundo’

Jordi Cotrna

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ara que està en el seu millor moment al PSG, Lionel Messi torna a ser notícia a Barcelona. Aquest dimarts a la nit, el diari El Mundo ha publicat una sèrie de correus electrònics englobats en la investigació del ‘Barçagate’. En l’entrega dedicada a l’argentí ha sigut revelat el contingut de diversos ‘mails’ entre el seu pare i representant, Jorge Messi, els seus advocats i l’expresident Josep Maria Bartomeu, en els quals bàsicament es parla de les condicions de Messi per renovar el seu contracte el 2020.

A Messi li quedava un any més de contracte al Barça i el club afrontava una de les renovacions més complicades. Eren temps de crisi per la pandèmia. Segons l’esmentat diari, el 4 de maig Bartomeu es va adreçar al pare de Messi amb una primera proposta en ferm. Bartomeu volia «pactar ja la renovació per un any més amb un apartat que indiqui que cadascuna de les següents temporades automàticament quedarà renovat si Leo no diu el contrari abans del 30 d’abril». Jorge Messi va demanar una llotja familiar al Camp Nou i un vol privat a l’Argentina per a tota la família, una cosa que el club va acceptar sense problemes.

La llista completa

L’11 de juliol, Jorge Pecourt, advocat de Cuatrecasas, va enviar un correu a Bartomeu; Òscar Grau, CEO del club, i Román Gómez-Ponti, cap dels serveis jurídics, amb còpia a Jorge Messi i Alfonso Nebot responsable del Family Office Leo Messi. En aquest document hi figuraven totes les condicions concretes de Messi per renovar:

- Contracte fins al 2023 amb la possibilitat de pròrroga unilateral per a Leo Messi.

- Salari fix: es redueix un 20% del salari fix de la 2020-21, recupera un 10% del salari en la 21-22 i un altre 10% en la 22-23 amb interessos del 3% anual.

- Pagament de les bonificacions de fidelitat pendents de cobrament amb interessos.

- Llotja per a les famílies de Messi i Luis Suárez

- Vol privat per Nadal per a tota la família a l’Argentina

- En cas de rescissió de contracte, pagament de les quantitats ajornades en la temporada 2020-21 més interessos

- Bonificació per firma de contracte de 10 milions d’euros (a pagar el 30-6-2023)

- Pujada de retribucions en cas de pujada d’impostos

- Eliminació de la clàusula de rescissió, que quedarà establerta en una quantitat simbòlica de 10.000 euros (en aquell moment la seva clàusula era de 700 milions d’euros).

A més d’aquestes condicions, Messi demanava solucionar dos assumptes abans de la firma:

- La renovació de Pepe Costa perquè el seu contracte durés tant com el de Messi.

- Firma de compromís per part del club per abonar a Rodrigo Messi les comissions que se li devien.

Negativa de Bartomeu

Notícies relacionades

El president ja s’havia negat a acceptar la reducció de la clàusula i el pagament immediat de la prima de 10 milions d’euros per firmar. Bartomeu creia que eliminar la clàusula donaria la impressió que s’obria la porta del Barça a Messi perquè marxés, mentre que veia impossible el pagament de la bonificació per la situació econòmica causada per la covid i recordava a la família que el Barça, igual com la resta de clubs, ja tindria problemes per mantenir els salaris dels jugadors en els nivells prepandèmia.

El mandatari instava els Messi a esperar a nivells d’ingressos del voltant dels 1.100 milions per a qualsevol tipus d’augment. La família Messi es va negar a acceptar-ho i les converses van acabar en aquest punt. A l’agost arribaria el burofax, el canvi de presidència i la continuïtat un any més de l’astre fins a la seva sortida entre llàgrimes cap al PSG del 2021.

Temes:

Messi