FUTBOL

Ethan Nwaneri, 15 anys i de l’Arsenal: el nadó de la Premier

Mikel Arteta fa debutar el futbolista més precoç de la història de la lliga anglesa

Ethan Nwaneri, 15 anys i de l’Arsenal: el nadó de la Premier
2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Ethan Nwaneri té 15 anys i 181 dies i un lloc en la història de la Premier. És el futbolista més jove en estrenar-se a la lliga anglesa. Mikel Arteta el va posar sobre la gespa en el temps de descompte del partit que l’Arsenal guanyava al Brentford aquest diumenge (0-3). «Felicitats i passa-t’ho bé», li va dir com a única ordre. Quan va ingressar al camp va batre el rècord que ostentava Harvey Elliot, del Liverpool, amb 16 anys i 30 dies.

Anglès de pares nigerians, Nwaneri és un centrecampista ofensiu molt esquerrà que ha anat recorrent les diferents categories del seu club i de la selecció anglesa amb una inaudita precocitat. Falta veure quina continuïtat li donarà el tècnic espanyol, però està clar que l’ha clissat i se l’ha posat sota l’ala.

«Va ser per pura intuïció. Va venir a entrenar un parell de vegades amb nosaltres. Dissabte, amb tant lesionats, el vaig tornar a citar, i al veure’l em va venir la idea que si es presentava l’oportunitat el posaria», va explicar Arteta després del partit, desconcertat a preguntes sobre la nova perla de l’acadèmia londinenca.

Nwaneri va entrar a l’acadèmia de l’Arsenal amb el seu germà i els entrenadors ja el consideren com el millor projecte de la seva pedrera. Té gol, alta capacitat de passada i de retenir la pilota quan convé. Arteta va comentar al noi que volia que estigués amb l’equip, conegués com es viu en un hotel les hores abans d’un partit i que havia d’estar preparat. «Només per com et mira als ulls veus que està preparat», va remarcar el preparador.

Líder a la Premier

Va néixer el noi l’any 2007, un any després que es construís l’Emirates Stadium, cosa que ha donat peu entre els seguidors de l’Arsenal a agafar perspectiva de la seva precocitat. «Té un talent increïble que ha de desenvolupar en els pròxims dos o tres anys. Farà uns passos endavant i algun cap enrere. Veurem com el manegem, però el mateix noi ens dictarà el que necessita amb el seu joc», va afegir Arteta.

Notícies relacionades

L’entrenador espanyol va semblar pretendre llançar un missatge als joves de l’acadèmia que es compta amb ells. Reforçat pel liderat a la Premier, per davant fins i tot del Manchester City, Arteta se sent fort per prendre decisions valentes. La temporada anterior va poblar de joves jugadors la banqueta, però amb prou feines els va donar oportunitats i la majoria han marxat cedits o venuts aquest estiu passat a la recerca de més minuts.

«Volem donar oportunitats quan hi hagi talent, hi hagi personalitat i quan hi hagi jugadors que estimen el que fan i no tinguin por. Les portes per a ells sempre estaran obertes», va proclamar Arteta. I Ethan Nwaneri que ho agraeix.