48 hores per al tancament

Els davanters protagonitzen el final del mercat: RDT, Sadiq, Cavani, Asensio...

El Vila-real, el València, el Sevilla i la Reial Societat sondegen la borsa de davanters, mentre hi ha atacants il·lustres al mercat que no tenen lloc o són empesos a sortir quan falten 48 hores per al tancament. 

Els davanters protagonitzen el final del mercat: RDT, Sadiq, Cavani, Asensio...

@U_D_Almeria

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

El mercat d’aquest estiu està sent diferent. Mai s’havia pagat tant per defenses com en aquesta finestra del mercat. Des dels 80 milions que ha pagat el Bayern per Matthijs de Ligt fins als 64 que va pagar el Manchester United per Lisandro López, passant pels 50 que ha dipositat el Barça per contractar Jules Koundé o els 80 que s’ha gastat el Reial Madrid en el pivot defensiu Aurelién Tchouaméni.

Després de blindar les plantilles i d’aprimar-ne la massa salarial, els clubs miren ara de tancar les seves nòmines de jugadors, i els davanters s’han convertit en les estrelles del mercat quan falten 48 hores per al tancament. Són diversos els noms que destaquen: RDT, Marco Asensio, Sadiq, Edinson Cavani, Braithwaite, Memphis Depay... Jugadors que en alguns casos no tenen lloc als seus clubs actuals o futbolistes que tenen a sobre de la taula diverses ofertes.

Raúl de Tomás, la relació amb Diego Martínez del qual és inexistent, espera que arribi alguna oferta per desbloquejar la seva situació i poder sortir. El Sevilla és l’equip que més interessat s’ha mostrat a aconseguir els seus serveis, ja que Monchi necessita un golejador per reactivar el mal inici dels seus. L’operació amb el Sevilla es podria tancar amb un traspàs de 25 o 30 milions o amb una cessió en què els sevillans es facin càrrec de la fitxa del futbolista.

El misteriós cas Asensio

El misteriós cas AsensioEl cas de Marco Asensio és més difícil d’explicar. A priori no s’ha produït cap topada entre el balear i Carlo Ancelotti. Però el Madrid, després que Jorge Mendes es convertís en agent del jugador, l’ha anat empenyent fora del club. De fet, Asensio, que va tancar la temporada passada amb 12 gols i ha començat la pretemporada marcant, ha desaparegut misteriosament de les rotacions veient com el mateix Carletto assumia com a pròpia la postura del club, a l’afirmar que «el jugador està mirant alguna cosa per veure si pot sortir». Asensio, sorprès per les paraules de l’entrenador, entén que obeeix a la pressió del club per empènyer-lo fora i recaptar diners per la seva marxa quan falta un any perquè quedi lliure. L’Arsenal d’Arteta sembla que és el seu destí més probable.

 

Un altre cas és el d’Umar Sadiq, ariet de l’Almeria que han sondejat la Reial Societat, el Vila-real i el Sevilla. El nigerià suma ja dos gols en tres jornades i el propietari del club andalús ja ha advertit que té un acord per vendre’l per 30 milions d’euros, un preu que ha posat el jugador i que sembla que de moment cap equip ha ofert. Tot i que en un primer moment semblava que era a prop dels sevillistes, després va ser el Vila-real qui semblava que ho tenia fet. Però amb la venda d’Aleksander Isak al Newcastle per 70 milions, Sadiq apunta ara Sant Sebastià, on ja ha arribat cedit una temporada més el noruec Alexander Sorloth. La venda de Sadiq provocaria un efecte dòmino en forma d’arribada a l’Almeria de tres o quatre fitxatges, com ha demanat Rubi.

Edinson Cavani és un altre davanter que ha estat en boca de molts equips. Començant pel Celta, seguint pel Vila-real, i acabant pel València, on jugarà després d’una conversa decisiva amb el seu entrenador, l’italià Genaro Gattuso. L’uruguaià, als 35 anys, torna a la Lliga, la seva prioritat quan falten pocs mesos per a la disputa del Mundial de Qatar, el seu últim gran torneig amb la seva selecció. Altres noms propis que són al mercat són els de Martin Braithwaite o Memphis Depay, a qui Xavi ja ha dit que no tenen espai al Barça, però es neguen a sortir-ne, de moment.

Notícies relacionades

 

D’altra banda, hi ha equips que estan pendents de tancar més arribades, com l’Espanyol (tres reforços més), el Sevilla (dos fitxatges) o el Vila-real (un davanter). I a això se li suma el fet que cal quadrar el ‘fair play’ rebaixant la massa salarial, cosa que provocarà algun sacrifici sonat per inscriure jugadors que esperen als llimbs la seva oportunitat.