Selecció femenina de bàsquet sub-18

Espanya lluitarà per un altre or continental

Les de Bernat Canut van dominar França en el partit de principi a final amb 54-36 i lluitaran per l’or contra Lituània aquest diumenge

Epi_rc_es

1

La selecció femenina de bàsquet sub-18 va aconseguir aquest dissabte assegurar la sisena medalla de l’estiu per al bàsquet de formació espanyol i lluitarà per l’or al classificar-se per a la final de l’Europeu de la categoria després d’imposar-se a França en la semifinal disputada a la ciutat grega d’Heraklion (54-36).

Les jugadores que entrena Bernat Canut van dominar el seu rival de principi a final. Van agafar les regnes del marcador en un primer quart de pocs punts, en el qual en van anotar onze i només en van encaixar sis, i van aguantar la temptativa de reacció de les franceses en el segon per arribar al descans per davant gràcies a un triple final de Marina Aviñoa (25-20, min. 20).

Malgrat els seus mals percentatges de tret en la primera part (23% en trets de dos i 20% en triples), les gales van ser capaces d’arribar amb vida al tercer quart, en el qual les espanyoles van ficar una marxa més, per a, després d’un parcial a favor de 16-2, deixar sentenciada la semifinal a deu minuts del final (41-26, min 30).

En l’últim acte, Espanya va saber manejar el seu avantatge per segellar un triomf que li permetrà lluitar aquest diumenge per la sisena medalla de l’estiu del bàsquet de formació contra Lituània, mentre que al partit pel tercer lloc s’enfrontaran França i Alemanya.

Carla Brito, amb 13 punts, vuit rebots i 16 de valoració, i Ariadna Termis (3, 12 i 19) van ser les jugadores més destacades de l’equip que dirigeix Bernat Canut.