Calendaris

¿Quan comencen les lligues europees?

Els tornejos aquest any veuran alterat el seu calendari per la disputa del Mundial de Qatar entre el novembre i el desembre

¿Quan comencen les lligues europees?

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Una setmana més tard que altres competicions europees, LaLiga ja està en marxa. Totes, això sí, s’hauran d’acomodar aquesta temporada a un calendari que obliga a l’aturada per a la disputa del Mundial de Qatar entre el novembre i el desembre. Alguns dels tornejos domèstics no es reprendrà fins al mes de gener.

Aquest és el calendari de les principals lligues europees:

LaLiga

LaLiga, que ha començat aquest cap de setmana, finalitzarà el 4 de juny del 2023. Al mig, l’aturada per al Mundial inclourà des del 8 de novembre al 31 de desembre, dia en què està fixada la 15a jornada. El vigent campió, el Reial Madrid, parteix de nou com a favorit, juntament amb el Barcelona i l’Atlètic.

Premier League

El Manchester City busca repetir com a campió de la Premier contra els altres dos principals candidats, el Liverpool o el Chelsea, sense oblidar la resta de grans, tot i que avui amb menys opcions, com el Manchester United, l’Arsenal o el Tottenham. La lliga anglesa, matinera, ja porta una setmana d’avantatge a l’espanyola i finalitzarà també abans, el 28 de maig. Pararà entre el 2 de novembre i el 26 de desembre.

Bundesliga

La Bundesliga, en la qual el Bayern és de nou el principal candidat, també s’ha avançat a la lliga espanyola. La seva aturada per al Mundial també serà diferent. La competició s’interromprà el 12 de novembre i no es reprendrà fins al 21 de gener. Això sí, el 27 de maig abaixarà el teló.

Serie A

Notícies relacionades

La lliga italiana és l’única que comença en les mateixes dates que l’espanyola. Des d’aquest cap de setmana i en principi fins al 4 de juny, el Milan defensarà el títol contra l’Inter, el Juventus, el Roma o el Lazio. El parèntesi per a la disputa del Mundial inclourà des del 13 de novembre el 4 de gener.

Ligue 1

Com a Alemanya i Anglaterra, França ja va donar el tret de sortida a la Ligue 1 el cap de setmana passat. Amb el PSG com a gran favorit, la competició finalitzarà el 3 de juny. El torneig s’aturarà entre el 13 de novembre i el 28 de desembre.