L’estrena blanc-i-blava

Un innocent penal de Mingueza regala un punt a l’Espanyol en l’últim sospir

  • L’equip periquito va igualar un 2-0 gràcies als gols dels seus fitxatges Expósito i Joselu

Un innocent penal de Mingueza regala un punt a l’Espanyol en l’últim sospir

RCDE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Era una «qüestió de fe», com va proclamar Diego Martínez la vigília. I l’Espanyol hi va creure fins al final per salvar un punt a Balaídos. El conjunt periquito perdia 2-0, però va acabar empatant gràcies als gols de dos dels seus fitxatges, el talentós Edu Expósito i Joselu, que va transformar l’innocent penal comès per Mingueza en el temps afegit (2-2).

Va saltar a la gespa en el minut 91 per apuntalar el triomf del seu equip i va passar el contrari. L’exblaugrana Óscar Mingueza va arruïnar la victòria local al colpejar Joselu dins l’àrea en una acció que el VAR no va passar per alt. El punta gallec va segellar les taules en un volcànic duel convertit en una muntanya russa d’encerts i errors. 

Notable primera part

Va ser afortunat l’empat de l’Espanyol, però es pot considerar just. El conjunt català va ser millor en la primera part, però no va saber segellar amb gols el seu domini. En el seu primer onze, Diego Martínez va apostar per situar Calero per davant de la defensa. No van faltar quatre dels cinc fitxatges, començant pel porter Lecomte i seguint amb el lateral esquerre Oliván, el migcampista Vinícius Souza i el punta Joselu. Una novetat per línia. Edu Expósito va començar a la banqueta, però després l’exjugador de l’Eibar es va encarregar de demostrar que serà clau en el futur. 

Ben col·locat, pressionant a dalt i amb els conceptes molt clars, l’equip periquito va tallar les vies de creació dels viguesos i va merèixer posar-se per davant. Ho va poder fer perfectament amb un sensacional xut de Darder que va rebutjar el pal (m. 8). L’astre balear, amb llibertat de moviments a la medul·lar, va tornar a ser el far dels catalans. Això no ha canviat. 

Aparició d’Aspas

No hi va haver notícies del Celta fins a un llançament nefast de Iago Aspas (m. 22). Una falta perillosa desaprofitada per Oliván va ser la millor ocasió periquita abans de la segona aparició d’Aspas, en aquest cas fatídica. El capità va culminar l’única jugada meritòria dels locals en el primer temps amb una bona pilota d’Óscar pentinada per Solari que va acabar en el pitjor destinatari possible per a l’Espanyol. El príncep de les Bateas es va avançar a Cabrera va superar Lecomte amb un toc subtil segons abans del descans. 

Notícies relacionades

Aquest gol va canviar el guió per complet. Amb avantatge al marcador i molt més equilibrat amb l’entrada de Tapia, el Celta va recuperar la seva millor versió. Diego Martínez se’n va adonar aviat de l’asfíxia i va apostar per agitar l’arbre amb el talent d’Expósito i Embarba. Paciencia va clavar el segon cop als periquitos amb un precís cop de cap (m. 63) que posava molt costa amunt les coses per als blanc-i-blaus. 

Un mal rebuig d’Aidoo va caure a les botes d’Expósito, que va batre Marchesín i va acariciar el segon en un llançament de falta llunyà que gairebé sorprèn el porter. Tot semblava encaminat cap a la victòria local, però l’envestida final dels periquitos va tenir el seu fruit. Mingueza va regalar un penal i Joselu va portar el somriure a un Espanyol que acabarà l’agost amb dos partits a casa contra el Rayo i el Madrid.