La pretemporada blanc-i-blava

L’Espanyol treu l’orgull en un amistós aspre contra el Nàpols

  • L’equip periquito, amb reforços pendents en totes les línies, tanca la pretemporada amb un meritori empat a Itàlia (0-0). El club periquito última el fitxatge del migcampista Edu Expósito, de l’Eibar. 

L’Espanyol treu l’orgull en un amistós aspre contra el Nàpols
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Tot i que els resultats de la pretemporada mai s’han de prendre del tot seriosament, la golejada encaixada per l’Espanyol contra el Brighton (5-1) va fer saltar les alarmes d’un equip amb reforços pendents en totes les línies. Amb només 12 jugadors del primer equip es veia amb cert recel l’enfrontament d’aquest dissabte contra el Nàpols, un club de Champions que va acabar tercer de l’última Lliga italiana i venia de superar el Girona (3-1). Els blanc-i-blaus van treure l’orgull i van sortir vius del duel a l’estadi Teofilo Patini, en què hi va haver més nervis i puntades de peu que bon futbol (0-0). 

Poc va tenir de patxanga el matx entre els periquitos i els napolitans. No van faltar les enganxades entre jugadors en un amistós aspre i amb poques ocasions a una setmana del començament de la Lliga a Itàlia i Espanya. L’Espanyol va sobreviure amb intensitat i empenta per tancar la pretemporada amb dues victòries, dos empats i dues derrotes. 

Parada de Lecomte

Aviat es va poder avançar el conjunt de Luciano Spalletti, però Lecomte, el nou porter periquito, va evitar el gol d’Osimhen amb una excel·lent parada amb el peu (m. 10). Sense notícies ofensives de l’Espanyol en el primer temps, la primera aproximació decent va arribar en una doble oportunitat de Joselu i Vinícius Souza (m. 58).

La millor acció la va protagonitzar Luca Koleosho, extrem del filial periquito que va estar a punt de firmar el triomf. Una notable intervenció de Contini ho va evitar a 17 minuts del final.

Darder es va retirar del camp en la segona meitat amb unes molèsties que el deixen pendent d’evolució per a l’estrena de la Lliga contra el Celta. Sense Raúl de Tomás, que continua entrenant-se al marge del grup amb la seva continuïtat en dubte, el migcampista balear és el far indiscutible de l’equip. 

Melendo, al Granada

Notícies relacionades

Liquidada la pretemporada amb un empat que millora la imatge de la golejada a Anglaterra, s’acosten jornades intenses a les oficines periquites. Diego Martínez va deixar clar que espera fitxatges en totes les línies i Domingo Catoira, el director esportiu, tindrà feina extra. La incorporació més pròxima és la d’Edu Expósito, el migcampista de 26 anys format a la Damm, que firmaria per cinc temporades amb un cost de 4,5 milions fixos més 0,5 en variables, procedent de l’Eibar

L’equip va marxar a Itàlia amb nou jugadors del filial, ja que Pol Lozano, Puado, Pedrosa i Embarba arrosseguen molèsties. Aquest dissabte, a més, es va confirmar el fitxatge d’Óscar Melendo pel Granada. L’únic futbolista de l’Espanyol que havia passat per totes les categories del club des de l’escola no va acceptar l’oferta de renovació del juny. Tot i que va estar a prop de l’Almeria i l’Elx, al final jugarà al club nassarita, que aquesta temporada milita a Segona Divisió.