Final a la gira del Reial Madrid

Ancelotti afina l’’11 dels miracles’ per a la Supercopa

El Reial Madrid torna de la gira nord-americana amb un triomf solvent contra la Juventus (2-0) que confirma que a Hèlsinki hi haurà l’equip que va guanyar la final de Champions.

Ancelotti afina l’’11 dels miracles’ per a la Supercopa

@realmadrid

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

No hi ha gaires entrenadors més pragmàtics que Carlo Ancelotti. Carletto va heretar del seu pare, el senyor Giuseppe, el sentit pràctic de la vida. La vida a Reggiolo, ciutat rural del cor del nord d’Itàlia on era productor de formatge, li va ensenyar a tenir els peus a terra. Allà Carlo va disfrutar junt amb el seu germà d’una educació tradicional treballant molt durant la infància a la granja familiar.

Aquest pragmatisme ha derivat en una enorme intel·ligència emocional per gestionar grups, recolzada en alguns principis ferms. Un és «no tocar allò que funciona». I en aquesta gira de pretemporada pels Estats Units l’italià ha deixat clar que el Reial Madrid 2022-23 es al voltant de l’anomenat ‘11 dels miracles’, el mateix que el va portar a completar remuntades inversemblants la campanya passada per guanyar la Champions. Un onze que es recita d’una tirada, amb Valverde instal·lat a l’equip com a jugador d’anada i tornada per blindar la medul·lar, mentre completa la proposta amb una banqueta plena de revulsius com el golejador Rodrygo, un afilat Marco Asensio i un Camavinga que continua guanyant jerarquia. 

 

Davant la Juventus, Ancelotti va posar d’inici l’onze que jugarà a la final de la Supercopa d’Europa amb l’Eintracht a Hèlsinki. Un equip sobri en defensa, amb galons en la medul·lar i electricitat en punta. Això va ser el que va mostrar el Madrid contra la Juventus en el mític Rose Bowl durant la primera hora. Fam en la pressió, fluïdesa amb la pilota als peus i agressivitat en atac. Un onze perfectament equilibrat per l’anada i tornada de l’uruguaià Valverde, amb una gran explosió la seva sobretot de cara a porteria rival.

Benzema, a gol per partit

Benzema, a gol per partitEl Madrid va guanyar amb suficiència els torinesos, que només van inquietar la porteria de Courtois amb un xut llunyà de Bonucci. Després Benzema, dos gols en dos partits, va avançar els d’Ancelotti de penal. I a la segona part Marco Asensio va empènyer a la xarxa una assistència d’un encertat Vallejo que ha mostrat la seva millor versió.

 

Els blancs han anat de menys a més a la gira, començant amb una derrota contra el Barcelona a Las Vegas (1-0) per després empatar a San Francisco (2-2) amb l’Amèrica i acabar guanyant i convencent a Pasadena la Vecchia Signora (2-0). Ancelotti torna satisfet de la gira, perquè ja té l’equip greixat de cara a la final de Hèlsinki, i amb diversos apunts interessants a la llibreta.

 

Destacats i suspensos

Notícies relacionades

Destacats i suspensosEntre els destacats hi apareixen Antonio Rudiger, Dani Ceballos i Jesús Vallejo. El primer ha complert en el lateral i en l’eix de la defensa mostrant molta jerarquia i guanyant-se el respecte de rivals i dels companys. Ceballos ha tornat a mostrar ganes de minuts, però té molts jugadors per davant. Mentrestant, Vallejo ha tornat a l’entrenador la confiança rebuda oferint bons minuts en els partits.

Entre els problemes per resoldre apareix l’eterna activació d’Eden Hazard, que té millor actitud que forma, l’adaptació d’un Tchouameni a qui encara li costa mostrar personalitat envoltat de jugadors de tant de pes. I entre els futbolistes que tornen marcats per la falta de transcendència hi apareixen Mariano i Odriozola. El primer es vol quedar esperant la marxa de Borja Mayoral al Getafe per veure si acaba sent l’alternativa a Benzema. Ni Ancelotti ni el vestuari li tenen gaire fe. Odriozola tornava de la cessió amb la Fiorentina i va evidenciar que no està a l’altura de les expectatives al Madrid.

Temes:

Reial Madrid