Jocs Olímpics 2024

Les entrades de París 2024 seran electròniques per evitar els aldarulls com en la Champions

La cerimònia d’obertura en ple París, a les vores del Sena i on s’esperen almenys 600.000 persones, és un dels punts més sensibles dels Jocs Olímpics parisencs

Les entrades de París 2024 seran electròniques per evitar els aldarulls com en la Champions

EFE/EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON (Epi_rc_es)

2
Es llegeix en minuts

Les entrades per als Jocs Olímpics de París 2024 seran exclusivament electròniques per evitar la falsificació en paper, un dels detonants del caos de la recent final de la Lliga de Campions, segons va anunciar dilluns el president del comitè organitzador, Tony Estanguet.

«Vam escollir les entrades electròniques per disposar del dispositiu més eficaç possible. És una innovació respecte a altres Jocs Olímpics i aquesta innovació ens permetrà que no revisquem situacions que hem patit recentment», va declarar a la premsa Estanguet, que no va citar explícitament els incidents del 28 de maig a Saint-Denis, que van donar la volta al món.

A falta de dos anys exactes per a l’inici dels Jocs, l’antic campió olímpic i mundial de canoa, va participar dilluns en una reunió ministerial encapçalada pel president francès, Emmanuel Macron, en la qual es van repassar els preparatius de la cita i els seus principals desafiaments, entre ells el de la seguretat.

La cerimònia d’obertura en ple París, a les vores del Sena i on s’esperen almenys 600.000 persones, és un dels punts més sensibles dels Jocs Olímpics parisencs.

El Tribunal de Comptes de França, alarmat pel caos de seguretat a la final de la Champions el 28 de maig, va publicar un informe en el qual avisa que el reforç de la seguretat en aquesta cerimònia és crucial ja que, per primera vegada en la història dels Jocs Olímpics, se celebra en un espai obert, no en un recinte tancat.

«La seguretat és el centre de les preocupacions», va aclarir el responsable del comitè organitzador, que va explicar que el dispositiu que es desplegarà en la cerimònia inaugural es discuteix des de fa més d’un any.

«Si s’ha decidit fer-ho al Sena és perquè és possible des del punt de vista de la seguretat. La prioritat absoluta és no córrer riscos ni per als esportistes ni per al públic», va reblar Estanguet, que creu que encara queden «coses per afinar».

El Govern francès va anunciar que es desplegaran entre 7.000 i 11.000 policies cada dia –exceptuant l’obertura dels Jocs– i que hi haurà uns 17.000 agents de seguretat privats diaris.

Revelen l’eslògan: «Obrim en gran els Jocs»

Revelen l’eslògan: «Obrim en gran els Jocs»En l’acte, celebrat a Saint-Denis, on hi ha la seu organitzativa dels Jocs Olímpics de París, es va revelar l’eslògan de la cita olímpica i paraolímpica: ‘Ouvrons Grand les Jeux’ (‘Obrim en gran els Jocs’ en català i ‘Games Wide Open’ en anglès), una frase que en francès sona gairebé igual que l’expressió popular «obrim bé els ulls».

«Conté aquesta noció d’acció i d’ambició. El nostre país ho té tot per organitzar amb èxit aquests Jocs, que siguin accessibles per a la majoria, que siguin espectaculars i durables. Aquest eslògan era el més fàcil i eficaç», va explicar Estanguet.

En aquest sentit, va anunciar que de les 10 milions d’entrades que començaran a posar-se a la venda per fases a partir de desembre del 2022, un 10% serà a un mòdic preu de 24 euros i només un 8% seran de 200 euros o més.

Notícies relacionades

Els organitzadors dels Jocs Olímpics de 2024 van revelar també algunes novetats sobre el calendari de les proves. La marató masculina se celebrarà el penúltim dia de la cita, no l’últim, com és habitual, en benefici de les dones.

A més, les últimes medalles que es concediran seran les de la final de bàsquet femení, no del masculí.