FUTBOL

L’Arsenal fitxa Zíntxenko per 38 milions d’euros

L’Arsenal fitxa Zíntxenko per 38 milions d’euros
1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Arsenal va confirmar aquest divendres el fitxatge de l’ucraïnès Oleksandr Zíntxenko per 32 milions de lliures (38 milions d’euros).

Zíntxenko arriba a Londres procedent del Manchester City, club pel qual va fitxar el 2016 i amb el qual ha disputat 128 partits.

El futbolista, criat al planter del Xakhtar Donetsk, es va refugiar a Rússia durant la guerra del Donbass, on va aconseguir jugar en l’Ufa, fins que el 2016 va fitxar pel City.

Després d’una cessió en el PSV Eindhoven, Zíntxenko es va assentar en el City, i va compaginr el rol de suplent amb el de titular, a més de convertir-se en capità de la selecció ucraïnesa, amb qui ha disputat 52 partits.

En el seu palmarès llueixen quatre Premier Leagues, quatre Copes de la Lliga, una FA Cup i va ser titular a la final de la Champions League que el City va perdre contra el Chelsea el 2021.

Cucurella, a l’espera

Notícies relacionades

«Estem molt contents que hagi arribat», va dir Mikel Arteta, que va coincidir amb el lateral quan va ser assistent de Pep Guardiola en el City. «És un jugador que conec molt bé i que he seguit des dels meus anys en el City. Té molta qualitat i ens dona moltes opcions gràcies a la seva versatilitat en atac i defensa».

Zíntxenko és el cinquè fitxatge de l’Arsenal en aquest mercat estiuenc després dels de Gabriel Jesús, Marquinhos, Matt Turner i Fabio Vieira. Ara el City aspira a reemplaçar-lo amb Marc Cucurella, tot i que les peticions del Brighton, més de 50 milions, impedeixen que es materialitzi el fitxatge.