FUTBOL

Jorge Vilda dona la llista d’Espanya amb què aspira a guanyar l’Eurocopa femenina

El seleccionador anuncia les quatre descartades, a més de la lesionada Jenni Hermoso

Jorge Vilda dona la llista d’Espanya amb què aspira a guanyar l’Eurocopa femenina

@SeFutbolFem

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Jorge Vilda ha anunciat aquest dilluns la llista definitiva de 23 jugadores per a l’Eurocopa de futbol femení. El tècnic espera conduir Espanya (setena en el rànquing FIFA i cinquena europea) fins a la final de Wembley per poder alçar, el 31 de juliol, el primer títol de la història de la selecció.

El tercer lloc aconseguit a l’Eurocopa de 1997 va ser un flor d’estiu per a una Espanya que no va tornar a sortir en grans competicions fins que es va aconseguir ficar en la competició continental de 2013 –va caure a quarts– com el 2017. La classificació per al Mundial 2015 va ser una fita, tot i que ‘la Roja’ no va aconseguir passar de la fase de grups. En l’última gran cita, el Mundial de 2019, es va acomiadar a vuitens.

Igual que el Barça va ser la base de la conquesta de la selecció espanyola masculina que va guanyar el Mundial de Sud-àfrica, les blaugrana són ara també els fonaments del bloc de Vilda, que ha convocat nou barcelonistes (a més de Leila Ouahabi, que ha posat rumb a Manchester després de 13 temporades). Després de conquistar la corona europea amb el Barça la temporada passada, Alexia i companyia volen també l’altre ceptre continental.

A més de la lesionada Jenni Hermoso, una altra blaugrana que ha fet les maletes aquest estiu, el seleccionador ha descartat quatre jugadores més: Lola Gallardo, Ainhoa Vicente Moraza, Nerea Eizagirre, Teresa Abelleira.

El bloc de Vilda, que va escombrar Austràlia 7-0 en el primer amistós de preparació, tindrà l’1 de juliol un últim test davant Itàlia abans del seu debut, una setmana després, a l’Eurocopa contra Finlàndia.

Porteres: Sandra Paños, Misa Rodríguez.

Defenses: Irene Paredes, Mapi León, Leila Ouahabi, Andrea Pereira, Ivana Andrés, Ona Batlle, Olga Carmona, Sheila García,

Notícies relacionades

Centrecampistes: Claudia Pina, Laia Alexandri, Alexia Putellas, Patri Guijarro, Aitana Bonmatí, Irene Guerrero,

Davanteres: Lucía García, Esther González, Marta Cardona, Amaiur Sarriegi, Athenea del Castillo, Maiona Caldentey i Salma Paralluelo.