Lliga: Reial Madrid-Barcelona (0-4)

L’harakiri tàctic d’Ancelotti trasbalsa el Reial Madrid

El tècnic italià va sortir amb Modric de fals 9, va canviar del 4-4-2 al 4-3-3 en la primera part, i després del descans va apostar per un 5-3-2 que va durar tres minuts després de rebre un altre gol. Estrepitós plantejament de Carletto en la històrica golejada del Barcelona al Reial Madrid al Bernabéu.

@LaLiga

2
Fermín de la Calle

El clàssic va arrencar de forma premonitòria. Amb un Reial Madrid irreconeixible amb una samarreta negra amb què Adidas va voler celebrar els 120 anys, disseny del japonès Yohji Yamamoto, que la temporada 2014-15 ja va crear la samarreta negra del drac que van portar els blancs. A això s’afegia un Courtois de rosa pal, Nacho estrenant-se en un clàssic com a capità i un incomprensible 4-4-2 sense 9.

Modric, de fals 9

Sense Benzema, Ancelotti va poblar el mig del camp amb quatre migcampistes per generar superioritat i robar-li la possessió a un Barça que viu d’això. Però els de Xavi se’n van anar amunt a pressionar, aïllant així Modric i un Valverde que anava a l’espai al no haver-hi 9. Precisament, una incorporació de l’uruguaià, després d’una jugada de Vinícius, va ser el més perillós dels madridistes en la primera part.

En el minut 11 una doble intervenció de Courtois, després de xuts d’Aubameyang i Dembelé, va salvar els blancs, que feien aigües a l’esquena de Carvajal, a qui va esbroncar Ancelotti. Els blancs, avui negres, començaven a patir. Modric, fora de cobertura i frustrat com a fals 9, demanava explicacions a la banqueta. La decisió de Carletto l’inutilitzava. En el minut 28 els temors del Bernabéu es van concretar després d’una centrada de Dembelé rematada a la xarxa pel seu amic Aubameyang, l’únic debutant del clàssic. L’experiment tàctic d’Ancelotti condemnava un Madrid sense Benzema i amb Modric incomunicat.

Tot va poder canviar en el minut 35, quan Vinícius es va plantar davant Ter Stegen, però se li va fer de nit i va acabar amb una ‘piscina’ clamorosa. Per acabar-ho d’adobar, tres minuts després Araujo marcava rematant de cap un córner que deixava retratats Militao i Alaba. Només llavors Carletto va recuperar el 4-3-3, fent enrere Modric i col·locant Rodrygo de 9 amb Valverde i Vini als extrems. Ancelotti havia regalat una part. El 0-2 al descans era fins i tot curt.

La rematada va arribar després del descans, quan Carletto va apostar per un 5-3-2 traient Carvajal i Kroos del camp. En la primera jugada Ferran va fallar un gol tot sol davant Courtois, però dos minuts després va clavar la rematada en una altra jugada en què la defensa tornava a fer aigües. El desastre tàctic del Madrid era èpic. I l’italià es tornava a retractar, reorganitzant la defensa en un 4-4-2 amb Alaba al carril esquerre i Nacho, al dret.

Deliri final

El quart gol va ser delirant. Martínez Munuera va anul·lar d’entrada un gol a Aubameyang per després concedir-lo davant la protesta local. Amb 0-4 i més de mitja hora per davant, el públic va començar a marxar del Bernabéu. L’harakiri de Carletto arribava a cotes històriques. El Madrid guanyarà la Lliga, però el Barça de Xavi ratificava la seva resurrecció en la nit més delirant de l’era Ancelotti.