Sis Nacions (4a jornada)

Hitchcock i el rugbi

El Sis Nacions es decideix en l’últim partit de l’última jornada, al qual s’enfrontaran a París Anglaterra i França. Si els gals guanyen, seran campions. Si els anglesos vencen, Irlanda podria aconseguir el títol.

Hitchcock i el rugbi

@sixnations

2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

El 16 d’octubre del 1999 Espanya va jugar el seu últim partit en un Mundial de rugbi. Els Lleons es van acomiadar bevent whisky a Murrayfield, Edimburg. Des d’aleshores, jugar al rugbi a Espanya ha sigut, com sosté Javier Bardem (internacional júnior amb el XV del Lleó), com «ser torero al Japó». Doncs resulta que ja tenim data de tornada a una Copa del Món, en aquest cas a França. Serà el 9 de setembre del 2023 a l’Aquitània, a la bonica Bordeus. I ens enfrontarem a Irlanda. Canviarem el whisky per un deliciós Château Lafite Rothschild, tot i que s’acosta un tercer temps a cop de Guinness i ‘Sweet Caroline’ amb els de l’illa Esmeralda. Espanya torna al Mundial després de guanyar Portugal a Madrid i domesticar romanesos i russos anteriorment.

 

Dit això, tornem a les nostres tasques habituals en aquesta columna: el 6 Nacions. Quarta jornada amb derrota d’Anglaterra davant Irlanda a Twickenham. En rugbi no funciona allò d’Helenio Herrera que es juga millor amb un menys. Els anglesos van perdre el gegant Ewels als dos minuts per vermella directa i van remar contracorrent 78 minuts, arribant a empatar a l’hora de partit. Però es van desfondar en els instants finals encaixant dos assajos. El partit va deixar dues lectures. Mai apostin contra Anglaterra quan les coses es compliquen perquè allà treu la seva millor versió. L’altra, Irlanda no és fiable per més que pugui guanyar el torneig. Va cridar l’atenció com l’anglès Ellis Genge li feia un vestit a l’inabastable Tadhg Furlong en melé.

 

Ha volgut el destí que els de verd, després de guanyar a Twickersals fills de sa graciosa majestat, estiguin en mans d’ells per guanyar el 6 Nacions. Perquè els anglesos tanquen el torneig a París dissabte (21:00 h) davant França. Si guanyen i Irlanda fa el mateix a Dublín amb Escòcia, els de verd seran campions. Però si guanya França, torneig i Grand Slam per als Bleus.

 

Anglaterra ha perdut dos dels quatre partits que ha jugat. Davant Escòcia, la Calcutta Cup, i amb Irlanda. Fet que convida a pensar que caurà davant una França bombollejant. Però en aquest Le Crunch, el clàssic entre la rosa i el gall, Anglaterra recupera protagonisme com a jutge del torneig i a França, no és xampany tot el que resplendeix. Davant una Gal·les previsible va patir per guanyar un partit que gairebé perd (9-13). Cert és que el desplegament de segona cortina de la línia gal·la, amb els esquers de Danty i el recolzament intern de Villiere, és majestuós. Però també que el parcial de la segona meitat a Cardiff (0-3) no convida a l’optimisme davant una Anglaterra rocosa i indesxifrable.

Notícies relacionades

 

A més, Itàlia s’emportarà la cullera de fusta després de caure davant Escòcia. En els últims anys, el 6 Nacions s’ha decidit amb suspens sempre en l’últim partit del torneig. Un final digne del mateix Alfred Hitchcock, aficionat al rugbi i amant de la boxa. 

Temes:

Rugbi