PSG - Reial Madrid (1-0)

Mbappé ajusticia el ‘seu’ Reial Madrid

Un gol en el descompte del francès decideix un partit en el qual Courtois, que va aturar un penal i va realitzar dues intervencions increïbles, va mantenir amb vida un vergonyós Reial Madrid.

Mbappé ajusticia el ‘seu’ Reial Madrid

@psg

4
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

En el partit de les estrelles del gol va emergir la figura inesperada de Courtois per rescatar el pitjor Reial Madrid de la temporada. Dues mans salvadores i un penal aturat a Messi mantenien l’empat en el partit, fins queen el descompte va aparèixer un jugador que va demostrar estar dos esglaons per sobre de tots els altres: Kylian Mbappé. El francès va acabar derrotant els que seran els seus companys l’any que ve.

París Saint-Germain i Reial Madrid són equips asimètrics. Els gals graviten entorn de la verticalitat de la seva davantera, que s’activa amb les guspires d’un Mbappé que exhibeix la seva exuberància incontenible, o d’aquest Messi que juga de quaterback des de la zona de tres quarts. El Reial Madrid, no obstant, s’arma al voltant del seu centre del camp inoxidable en el qual Modric i Kroos desxifren el timing del partit per accelerar o alentir el joc esperant el moment d’habilitar Vinicius i Benzema per donar la urpada. Van sortir tots dos amb una prioritat: no cometre ni un error a la sortida de la pilota. Ancelotti va projectar un partit de 180 minuts, més encara valent els gols fora igual que els de casa. Pochettino va voler omplir les alforges per a la tornada.

Estampides de Mbappé

Kylian va avisar als quatre minuts encadenant dues fuetades que van desubicar Carvajal, però el seu centre va ser mal rematat per Di María, titular en lloc del ranc Neymar. La pilota era local i els blancs es proveïen a la seva àrea. Messi guanyava protagonisme i Benzema demanava joc directe per treure el partit d’allà. Però els blancs patien amb la circulació per dins dels volants parisencs, especialment quan passat el quart d’hora una passada mil·limètrica de Messi deixava Mbappé sol davant Courtois, que salvava miraculosament la rematada. Pesaven més els petrodòlars d’Al-Khelaifi que els maons de Florentino.  

Carletto va ajustar el dibuix perquè Militão caigués a l’ajuda de Carvajal davant les estampides del bisó Kylian. Una cosa que va fer la vida de la defensa blanca més plàcida. Però en atac Vinicius seguia fora de cobertura i Benzema, perquè Modric i Kroos corrien perseguint Verratti i Paredes, mentre Ancelotti demanava que fos al revés. Els madridistes necessitaven aguantar la pilota, proposar al mig, trencar línies tocant pilota, fer dubtar els parisencs, trepitjar àrea... Els minuts corrien a favor dels blancs, que veien com el ruixat amainava amb la porteria a zero. Passada la mitja hora el Reial Madrid va fer un pas endavant en la pressió, va començar a tenir la pilota i a voletejar com una papallona al voltant del PSG. Només faltava que piqués com una abella. L’última jugada del primer temps va implicar l’únic contraatac dels blancs, en el qual Vinicius va treure un córner que va provocar la primera rematada blanca, per mitjà d’un cop de cap de Casemiro. Al descans guanyava el PSG clarament els punts. 

Començava la segona meitat amb un xut de Mbappé que salvava Courtois amb una altra mà majestuosa. La pilota durava encara menys als peus madridistes que en la primera part i això augmentava la fe dels parisencs en la pressió. El duel es jugava a l’àrea blanca i Courtois subjectava l’equip en un partit impropi dels madridistes. El millor, l’únic bo potser, era el marcador.

Courtois, salvador

Notícies relacionades

I a l’hora de partit una autopassada de Mbappé va acabar amb un penal clar de Carvajal. Era la conseqüència lògica del setge al qual era sotmès. Messi, que havia marcat els dos que havia xutat en la Champions, va llançar la falta màxima i Courtois el va aturar. El Reial Madrid, sotmès com mai, continuava sobrevivint gràcies a l’actuació estel·lar del belga. Partit agònic amb un heroi inesperat enmig d’una constel·lació d’estrelles com Mbappé, Messi, Benzema, Neymar... Carletto va reforçar la banda dreta madridista i Pochettino va llançar un envit traient Neymar.

En els instants finals Mbappé, Messi i Neymar van poder desequilibrar el marcador, però el Reial Madrid suportava estoicament el setge esperant una ocasió que no havia tingut en tot el partit i que no va arribar perquè ja en va tenir prou de no rebre gol. L’empat era un triomf, un miracle, un resultat sorprenent per a la tornada d’aquest Madrid vulgar. Un equip que no va saber imposar els seus galons, la seva anunciada jerarquia. Al migcamp blanc li van pesar els anys i va confirmar el que se sospitava: la Lliga no està a l’altura de ritme i de joc de l’aristocràcia futbolística de la Champions. I llavors, en el descompte, va aparèixer Mbappé, que se’n va anar de dues defenses i va marcar el gol que feia justícia a un pèssim partit dels blancs. La justícia poètica condemnava el Reial Madrid i coronava Kylian.

FITXA: PSG 1- REIAL MADRID 0