Lliga femenina de futbol

Lezama també es rendeix al Barça

El quadro blaugrana acaricia la Lliga després d’aconseguir els tres punts després d’una bona arrencada de l’Athletic (0-3)

Athletic Club

3

El Barça va aprofitar l’ensopegada de la Reial Societat al camp del Llevant (1-0) per posar encara més distància amb el segon classificat de la Primera Iberdrola després d’aconseguir la victòria davant l’Athletic a Lezama (0-3).

Inici elèctric de l’Athletic a Lezama amb bona pressió en sortida de pilota del Barça. Les poques oportunitats de perill en el primer tram de partit van ser per a les locals, fins que als quinze minuts les culers van arribar per primera vegada a porteria en una sortida de córner amb fins a tres rebots dins de l’àrea que ni Paredes, ni Oshoala ni Alexia van rematar a dintre.

Eunate va provar amb un xut creuat després de rebre de Peke, però l’esfèrica va marxar desviada. Una nova sèrie de rebots dins de l’àrea local van posar en un compromís la defensa bilbaïna, que va allunyar de nou el perill. A partir d’aquesta acció el Barça es va assentar sobre la gespa, va començar a dominar amb pilota i va proposar més que un Athletic replegat davant l’exigència física del xoc.

Irene Paredes va fer saltar les alarmes a l’haver de deixar la gespa per lesió. Tot seguit, les blaugrana van tenir tres avisos per avançar-se a l’electrònic i les d’Iraia Iturregi van replicar amb fallada d’Eunate després de rebre sola amb Paños descol·locada. Va sortir victoriós el Barça de l’intercanvi de cops ja que Torrejón va aprofitar un rebuig de Quiñones a xut d’Oshoala per posar el 0-1 abans del descans.

Vist per a sentència

Acció d’Alexia en el reinici després del pas per vestidors com a preludi al gol d’Oshoala a assistència de Torrejón per deixar el partit sentenciat. L’Athletic, com a últim símptoma de reacció, va poder anotar en acció ofensiva de Lucía García, però el seu xut va topar amb la defensa blaugrana. Sense temps per assimilar el segon, Mariona va anotar el tercer per enfonsar definitivament les aspiracions bilbaïnes.

Partit sentenciat, canvis de Giráldez per refrescar el seu equip, però mateix ímpetu per aconseguir més renda. Minuts de màxima activitat per a Lieke Martens, que va centrar en dues ocasions per a la rematada de Jenni i Alexia. La futbolista de Mollet va superar Vicky Losada (376) com a segona futbolista amb més partits oficials disputats de blaugrana després d’empatar amb l’actual futbolista davant la Reial Societat. També va tenir minuts Erika Vázquez, jugadora amb més partits en la història de l’Athletic Club (414) després de superar Eli Ibarra la passada jornada.

Estímuls extrafutbolístics per posar una mica de picant a una segona meitat sentenciada. El Barça augmenta fins als 19 punts, més l’ average, la distància respecte a una Reial Societat que es queda en els 47 punts (comptant els que ha de sumar després de la resolució del TAD).

Les catalanes estan a quatre punts de convertir-se en campiones de Lliga per setena vegada, una cosa que podria passar en el pròxim partit davant l’Alabès a l’Estadi Johan Cruyff després de l’aturada de seleccions si les donostiarres no guanyen davant l’Eibar.

Fitxa tècnica

Athletic Club: Quiñones; Oihane; Vladezate; Garazi; Moraza; M. Unzué (Oguiza, 45); Itxaso; Azkona (Erika, 82); Peke (Arana, 71); Eunate; Lucía García.

Barça: Paños; Paredes (Andrea Pereira, 34); María León; Marta; Mariona (Pina, 71); J. Hermoso; Alexia; Patri (Engen, 62); Leila (Rolfö, 62); Oshoala (Aitana, 61); Martens

Gols: 0-1, Torrejón (42); 0-2, Oshoala (49); 0-3, Mariona (61)