COM EL DE GRIEZMANN

João Félix, un altre traspàs de l’Atlètic sota la lupa judicial

El Ministeri Públic portuguès sospita del sobrecost de l’arribada al Wanda del punta lusità

El Barça porta a la Fiscalia espanyola el fitxatge de Griezmann per si veu indicis de delicte

João Félix, un altre traspàs de l’Atlètic sota la lupa judicial

EFE

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els dos traspassos més cars de l’Atlètic de Madrid (i en el ‘top ten’ dels més alts de la història) estan sota sospita. El campió de lliga ha vist com en les últimes hores les transferències de João Félix al Wanda i d’Antoine Griezmann al Camp Nou es veien envoltats d’una ombra de sospita. A l’estiu del 2019 tots dos van costar 120 milions, però els extres de tots dos estan sota sospita. Mentre el Barça he demanat a la Fiscalia espanyola que investigui si hi va haver delicte en el pagament el 2019 de 15 milions afegits a la clàusula del francès, el Ministeri Públic portuguès està analitzant els 6 milions de més que va desemborsar aquell mateix any el club matalasser per aconseguir els serveis del davanter lusità.

Segons informa el ‘Correio da Manhã’, la Fiscalia portuguesa analitza el traspàs de João Félix en el cas Targeta Vermella, pel qual Luís Filipe Vieira, president del Benfica des del 2003 fins a l’estiu passat, va ser detingut per sospites de delictes fiscals i blanqueig de capitals, alguns d’ells relacionats directament amb el club. Les sospites se centren en tres fronts: els sis milions d’euros de més que el club espanyol va pagar al Benfica, relatius a suposats costos de finançament de l’operació; la comissió de 12 milions pagada pel Benfica a Jorge Mendes i Manuel Moreira de Sá per serveis d’intermediació; i un possible frau fiscal del mateix Félix. El rotatiu lusità aporta extractes de les escoltes de les converses que l’exdirector financer del Benfica, Miguel Moreira, va mantenir amb Vieira i Mendes, entre d’altres.

Els ‘mails’ de la discòrdia.

Notícies relacionades

João Félix va arribar a l’Atlètic com a relleu de Griezmann, el traspàs del qual està sent també qüestionat. Un grup de socis va arribar a demanar a través d’una carta que l’expresident Bartomeu investigués si era cert el pagament de certes comissions pel traspàs del futbolista. La missiva estava presidida per una informació publicada pel diari ‘El Mundo’, en què apuntava que el jugador havia negociat per escrit i en secret el març del 2019, mentre jugava al club matalasser, el pagament de 14 milions d’euros en comissions pel seu fitxatge pel Barcelona. Els beneficiaris eren la seva germana i agent, el seu pare i un mediador que va ser clau perquè el francès portés la samarreta blaugrana.

La informació es basava en una sèrie de correus electrònics que reflecteixen les converses entre les parts en què es va abordar el desemborsament de quatre grans lots de comissions. En un, s’assignava una partida a la germana i agent de Griezmann i el seu pare. El segon va ser reservat a l’advocat francès de la família. El tercer, a un comissionista gal que ja havia participat en les negociacions que van tenir lloc l’any abans; i el quart, el més important pel que fa a la quantitat, per a un advocat que va ser clau en l’acostament del jugador al Barcelona de Bartomeu. Ara falta comprovar si tots aquests desemborsaments es van realitzar i si són constitutius de delicte.