LA VISIÓ DE L’EXTÈCNIC BLAUGRANA

Valverde, sobre el seu pas pel Barça: «Dues lligues, però per a la gent res és suficient»

L’extècnic blaugrana parla a la revista ‘Líbero’ de les seves dues temporades i mitja a la banqueta del Camp Nou

rozas51414999 barcelona   17 12 2019   deportes   ernesto valverde accede 200112151711

rozas51414999 barcelona 17 12 2019 deportes ernesto valverde accede 200112151711 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts

Han passat dos anys des que va deixar la banqueta del Barça però de moment continua sense haver tornat a entrenar. En una entrevista en el revista ‘Líbero’, Ernesto Valverde parla del seu pas de dues temporades i mitja al Camp Nou, fins que va ser destituït el gener del 2020.

«Vam ser allà, van ser dues lligues i va estar bé, però sembla que per a la gent res és suficient. Vaig ser-hi dos anys i mig i en els tres anys vam ser primers del grup de Champions i amb un partit de marge, en els tres anys ens sobrava l’últim partit», apunta en l’extensa entrevista.

«He viscut vuit anys i mig a Barcelona, com a jugador del Barça, de l’Espanyol i ara d’entrenador i per la dimensió del paper que ocupes doncs tot ha canviat. Jo quan era jugador me n’anava pel Born a fer fotos, no m’imagino ara algun jugador del Barça a cara descoberta a fer fotos per allà», comenta sobre la seva altra passió, la fotografia. «Aquesta posició d’aquests dos anys ha sigut diferent però les altres coses, una vegada que això passa, i saps que l’entrenador d’un altre equip té menys espai que tu perquè ets l’entrenador del Barça i això et dona més focus però això, una vegada que ho deixes, es va diluint».

Notícies relacionades

Exjugador blaugrana i blanc-i-blau creu que és bona la rivalitat entre Barça i Espanyol: «És un club històric. És la rivalitat però sí que es beneficia. Sembla que sempre s’estan barallant però hi ha quantitat de jugadors que han passat pels dos costats. No sé, De la Peña. Jugadors que s’identifiquen amb els dos. Jo vaig fer el camí al revés. Hi ha diferència però és bo que hi hagi aquesta rivalitat a la ciutat i és bo que es fomenti. Cal potenciar que la Lliga sigui més potent gràcies que els equips siguin forts perquè això és el que ha fet la lliga forta a Europa. Això és el que crec jo».

En aquest sentit, l’extècnic de l’Athletic va defensar el treball del planter: «Ara gairebé tots els jugadors que van arribant han passat per un futbol base d’algun equip important tipus Athletic, Real, Barcelona, Osasuna... Jo per exemple vaig sortir de l’equip del meu barri, el San Ignacio, i amb 17 anys vaig anar a l’Alabès però no era un jugador treballat de la base, d’un treball fisiològic... Ara el futbolista del carrer doncs no hi és, però els regatejadors sempre es buscaran i es cotitzen molt. Ara hi ha jugadors com Coman al Bayern, com Sané, com Mahrez al City. Messi, Neymar, Dembélé... són diferencials, se’n van d’un, aquests sempre hi seran».