FUTBOL

García Pimienta, nou entrenador de la UD Las Palmas

L’extècnic del Barça B substitueix Pepe Mel, destituït aquest diumenge, a l’equip canari

García Pimienta, nou entrenador de la UD Las Palmas
1
Es llegeix en minuts

L’extècnic del Barça B Francisco Javier García Pimienta dirigirà la UD Las Palmas fins al juny del 2023 i agafa el relleu de Pepe Mel, destituït diumenge després de la derrota dissabte a Fuenlabrada, ha anunciat aquest dilluns el club canari.

García Pimienta va iniciar la seva etapa a les banquetes el 2003 al futbol base del FC Barcelona, on la temporada 2017-18 va dirigir el juvenil que es va proclamar campió de lliga i d’Europa a la UEFA Youth League, i posteriorment va fer el salt al Barça B, on es va mantenir 102 partits fins al 2021. Ha sigut el director tècnic que més temps ha dirigit equips del club blaugrana, durant 17 anys.

«Aquest currículum, molt lligat al treball de planter i connectat a un model de joc molt pròxim a la UD Las Palmas, han convertit García Pimienta en la persona que, segons el parer del club, pot fer progressar el projecte esportiu per assolir els objectius a curt i llarg termini marcats pel consell d’administració», va assenyalar l’entitat groga, que va confirmar que el preparador català arribarà acompanyat del seu segon entrenador, Alex García.

Lluitar per la promoció

Notícies relacionades

Diumenge, la UD Las Palmas anunciava la destitució de Pepe Mel, que portava a la banqueta de l’equip canari des del març del 2019. L’equip estava lluitant per la zona de promoció després de 24 jornades, sempre ajustada fins a l’última data, i venia de bones actuacions com la victòria en el derbi a Tenerife. No obstant, la directiva va decidir un canvi a la banqueta a la recerca d’acostar l’objectiu de ser en aquest ‘Top 6’.

Amb 128 partits al capdavant de la banqueta groga (repartits en 44 victòries, 41 empats i 43 derrotes), Mel és el segon tècnic en la història de la UD Las Palmas amb més partits dirigits de manera consecutiva, només per darrere de Pierre Sinibaldi, i el quart en la xifra total.